Kids blog

Bouwen met Biobuddi

Bouwstenen in verschillende kleuren, wie kent ze niet? Ook hier staat een flinke kist vol van die vrolijke steentjes. Lewis is er weg van. Hele torens en garage’s worden er met de grootste fantasie opgebouwd. Ik mag vaak niet mee doen want ja, je bent twee en je wilt alles zelf doen! Hartstikke blij was hij dan ook met het cadeautje van Biobuddi: een pakket aan bouwstenen en educatieve stickers.

Wat is Biobuddi?

Een nieuw, Nederlands merk wat ‘groene bouwstenen’ produceert. Wat ik niet wist is dat dat vrijwel al het plastic speelgoed wordt gemaakt met petrochemicaliën. Eh, wat precies? Bij productie hiervan komt 2 tot 7 keer hun gewicht aan broeikasgassen in onze atmosfeer. Biobuddi hanteert een andere productaanmaak. Hun bouwstenen zijn gemaakt van restafval van de suikerrietplant waardoor ze duurzaam zijn én goed voor het milieu.

Made in China?

Maar, dacht ik, is alles dan gemaakt in China? Nee dus! Alle producten zijn écht van Nederlandse bodem. Op dit moment zijn er 15 verschillende Biobuddi producten leverbaar. Met de nadruk op duurzaam en educatief. Bij deze set die je ziet zit een stickervel met figuren en kleuren. Lewis ging direct aan de slag met alle stickers op de stenen te plakken. Ook het bouwen ging direct goed, de stenen sluiten goed aan en het is erg leuk afwisselend spelen met de stickers erbij. Ook vind je bij elk pakket een werkboekje waarin suggesties staan. Zo kun je lekker met je kleintje gaan spelen op een ontwikkelingsgerichte manier.

Fijne prijs en hier te verkrijgen

Nu ik dit stukje info weet zal ik de volgende keer wel twee keer nadenken voordat ik enorme doos plastic speelgoed ga aanschaffen. Prijs vanaf 14,00 en onder andere verkrijgbaar bij Bol.com, Intertoys en Bart Smit. Volg Biobuddi ook op Instagram & Facebook om op de hoogte te blijven van hun producten.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Biobuddi. Wil jij ook graag een eerlijke en persoonlijke review van jouw product? Neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Dit bericht verscheen eerder op The Baby Project.