Lifestyle

Meat Free Monday: snijbiet salade met avocado en geitenkaas

We blijven in de snijbiet sferen, er is nog volop te oogsten. De plant geeft rijkelijk, wie wil komen afhalen is welkom. Stuur een berichtje via facebook of instagram als je ook van de snijbiet wilt meegenieten! 

Snijbiet kun je dus ook rauw eten, de bladeren hebben een wat frisse maar ook iets bittere smaak. Maar niet overheersend. De nerf smaakt minder lekker en de stelen zou ik rouw niet aanraden.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 75 gram snijbiet (goed wassen)
  • 1 rijpe avocado
  • rolletjes geitenkaas
  • 2 appels
  • handje rozijnen
  • beetje lavendel
  • dressing van 1 el olijfolie, 1 el azijn, 2 tl mosterd en peper en zout
  • Eventueel: handje blauwe bessen

Verdeel de snijbiet bladeren over een schaal en verdeel laag voor laag de avocado in dikke plakken gesneden, appel in dunne plakken, geitenkaas, rozijnen en lavendel. Zo ga je door tot de schaal gevuld is, als laatste de dressing erover heen.

Klaar is een gezonde, frisse salade!

Eventueel lekker erbij: nieuwe aardappels gepoft in schil met takjes rozemarijn en tijm.