mieke's pluktuin
Lifestyle

4 petities die kunnen bijdragen aan een betere aarde

Soms kun je niet veel doen aan een wereldprobleem. Maar wat je wel kunt doen, is mooi meegenomen. Zoals je stem geven bij het delen en ondertekenen van petities. Deze week zet ik er 5 voor je op een rij waarin jij verschil kunt maken. Teken je mee?

Weg met de plastic soep! Het filmpje laat het al zien: de hoeveelheid plastic in de zee, WOW. Wat een enorme hoeveelheid rommel en zooi, wat never nooit afgebroken zal worden! GREENPEACE startte een petitie want er moet echt iets veranderen. Natuurlijk kun je zelf ook veel doen door plastic te skippen te kiezen voor bijv. biologisch afbreekbaar bamboe servies als je zit te picknicken. Of ruim je rommel (en die van een ander) op als je van het strand vertrekt. Maar, met deze petitie roep je supermarkten en bedrijven op een alternatief te kiezen voor plastic verpakkingen. Want, als die gaan beginnen met veranderingen dan zijn we al een heel eind.

Help de kooikip! Nog altijd zitten in Nederland ruim 6 miljoen kippen opgesloten in krappe, overvolle kooien. Dicht op elkaar gepakt staan ze hun hele leven op draadgaas, komen nooit buiten en kunnen niet scharrelen of zelfs maar met hun vleugels fladderen. Ze hebben geen enkele ruimte om kip te zijn. Vanwege het hevige dierenleed schaft Duitsland de kippenkooien af. Nederland moet nu volgen! Help jij mee? (Bron: CIWF)

Teken hier de petitie om de Nederlandse overheid op te roepen hier wat aan te gaan doen.

Voor een bont-vrij Nederland: helaas, bont wordt nog steeds vanuit China naar Nederland gevoerd. Helaas sterven de dieren hierdoor een gruwelijke dood en ook de bont afname gaat niet zonder verdoving. De Bont Voor Dieren zet zich al jaren in. Jij kunt ze een handje helpen door hun petitie te tekenen.

Stop de bijensterfte – Avaaz zet zich hier voor in. Met succes, lees hier maar. Je kunt nog steeds tekenen.

 

Geef een reactie