Lifestyle

Duurzame Dinsdag: Mountaingreen Family

Vandaag stel ik jullie voor aan Jessica. Jessica is het gezicht achter de groene webwinkel Mountaingreen Family. Waar je bewust kunt shoppen voor jezelf en je kindjes. Een vrouw met een passie voor moeders in haar hart! 

Hoe is Mountain Green ontstaan?

Rond de geboorte van onze eerste dochter vond ook stiekem de geboorte van Mountain Green plaats. Tijdens die eerste zwangerschap ging er een nieuwe wereld voor me open in de zin van natuurlijk & bewust ouderschap. Ik merkte dat ik botste tegen de reguliere omgang met zwangerschappen, geboortes, opgroeien, lifestyle en moederschap. En voeding. En vooral merkte ik dat het niet bij mij paste. Ik zocht naar een weg die dat wel deed. Ik voelde een groot verlangen om de dingen te doen zoals het ooit bedoeld was. Ik vind de schepping zo prachtig! Daar moest meer van terug komen in mijn leven. Hierdoor merkte ik dat niet enkel de praktische dingen in mijn leven ‘groener’ werden maar dat mijn persoonlijkheid ook een ontwikkeling doorging. Ik werd meer en meer authentiek. In mijn moederschap en in de vrouw die ik ben. In deze zoektocht kwam ik prachtige producten en inzichten tegen en die wilde ik niet alleen voor mezelf houden. Ik vind het leuk om te delen, om te inspireren. Zo begon in met het schrijven van Blogs en al snel daarna opende de winkel erbij. Shop&blog Mountain Green was echt geboren. Een droom van mijn hart.

Wat biedt je allemaal aan met Mountain Green?

Ik zie Mountain Green als een groene berg waarop moeders geïnspireerd raken, samen moeder kunnen zijn,avonturen beleven en rustoorden tegenkomen, fijne spulletjes vinden, mooie verhalen lezen en waar we samen op reis zijn. Om steeds meer authentiek te worden, allemaal met onze prachtige eigenheid. Er is een winkel voor baby’s, kids en mama’ s met daarin mooie, duurzame, faitrade producten. Er zijn workshops Babymassage en ook zijn er Lifestyle Journey’ s waarbij we letterlijk samen op reis gaan. En het blog niet te vergeten. Als er tijd overblijft vind ik het ontzettend leuk om daar mooie en inspirerende verhalen te schrijven.

Welke merken zijn bij jouw thuis enorm favoriet?

Op nummer 1 staat de natuurlijke deodorant! Gevolgd door de Barnsteen kettingen. Wat een gouden avonds was dat voor ons. En op 3? De rest van de producten. Alles wat in de winkel te vinden is hebben we zelf gebruikt & getest in ons gezin, we weten dus dat het goed is en bijdraagt aan een ontspannen en groen leven. Ook de Babymassage is een absolute blijver hier in huis. Onze inmiddels peuter-dochter geniet er nog wekelijks van. Heel fijn!

Wat doe jij / doen jullie om duurzaam, natuurlijk en bewust te leven?

Best heel veel, volgens mij. We doen in ieder geval wat we kunnen. Het is geen vaststaand iets, het blijft in ontwikkeling en dat vind ik leuk. Soms ontdek ik weer iets nieuws of komt er juist meer balans in een bepaald onderwerp. We zijn met het gezin denk ik het meest gericht op voeding. En daarmee sla je gelijk al een grote slag, want door puur en vers te eten verminder je al direct de grote belasting voor de aarde, voor de natuur.

Wat is jouw beste bewust-leven tips top 3?

  • Doe de dingen op een groenere of bewustere manier omdat je dat leuk vind, dus vanuit je hart, en niet omdat je je schuldig voelt of vanuit angst.
  • Zoek een balans tussen jouw idealen en jouw real life. Je kunt niet alles, maar wel veel.
  • Ga stap voor stap. Van alles tegelijk willen wordt je erg onrustig en dan geniet je niet meer van de fijne groene dingen die je wel doet.

Recent lanceerde je Lifestyle Journey. Kun je daar iets meer over vertellen?

Ja, Lifestyle Journey! Dat is iets wat regelrecht uit mijn hart komt. Ik hou van moeders en het moederschap en ik vind het gaaf om te helpen in de zoektochten naar hun manier van moederen. En dan bedoel ik de manier die het beste bij hun persoonlijk past. Er zijn veel jonge moeders die zoeken naar een weg om hun moederschap vorm te geven. Of moeders die overweldigd worden door alle keuzes die je moet maken als mama, helemaal als je graag wilt kiezen voor een meer natuurlijke weg. Soms ben je de enige moeder in jouw omgeving die andere keuzes maak, of wil maken. En door het allen zijn daarin durf je soms niet of lukt het je niet. Of misschien ben je op zoek naar ervaringen van andere ‘natuurlijke’ moeders. Tijdens een Lifestyle Journey denk, praat en voel ik graag met je mee! Zodat je nieuwe inzichten, inspiratie en zekerheid krijgt in jouw keuzes. Waardoor je jouw gezin kunt laten worden zoals je het eigenlijk, diep in jouw moederhart, zou willen. Authentieke moeders. Wat een kracht en vreugde zit daarin.

Ben jij zwanger of een mama met jonge kindjes? Je bent welkom! We hebben elkaar nodig, vooral als we mama zijn. Dan zijn we samen sterk!

Wat is het beste advies wat je (zoekende) moeders mee kunt geven?

Het is meer dan oké om op jouw moederhart te vertrouwen! In alle keuzes die je maakt. Op die manier kun je eigenlijk geen verkeerde keuzes voor jouw kindje maken. Jij bent gemaakt met bepaalde voorkeuren, verlangens en talenten. En jouw kinderen zijn gemaakt om daarbij te passen. Ze zullen jouw moederhart ook flink op zijn kop zetten, en het bij schuren en polijsten. Maar jij heb alles al in je gekregen om hun passend te begeleiden in hun weg naar groter worden. Ik mis het soms om me heen, moeders die op hun waardevolle schat durven te vertrouwen. Hun kostbare moederhart. En wees niet bang om je kindjes grenzeloos lief te hebben, van ze te genieten en trots op ze te zijn!

Waar kunnen we jou allemaal volgen?

Website: www.mountaingreen.nl

Instagram: mountaingreen_family Hier post ik veel uit ons dagelijks leven!

en  Facebook: https://www.facebook.com/mountaingreenfamily/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *