olie in je hand
Essentiële oliën

Het olie kastje van….Natuurmama

Een nieuwe rubriek voor de olie fans: het olie kastje van… We nemen een kijkje bij iemand anders, welke EO staan daar in het kastje of kistje en welke zijn favoriet en misschien nog een leuke tip. Wil je ook aanhaken? Neem dan deze vragen over en stuur foto’s van jouw schat aan EO in naar info@liefsvanstella.nl

Vandaag: Thirza, alias Natuurmama. Zij deelt op haar instagram haar liefde voor gezond en natuurlijk leven. Ze is mama van 3 en werkt hard aan een blog en shop. Daarnaast organiseerde ze eerder de natuurmama swap! Dus als je van bewust leven houdt, moet je haar zeker even gaan volgen. Foto’s: Thirza.

Hoe en wanneer begon jouw olie avontuur?
Mijn eerste flesje etherische olie kocht ik ongeveer 4 jaar geleden. In mijn zoektocht naar meer natuurlijk en duurzaam leven kwam ik terecht op de website Aromalifestyle.nl. Door die website heb ik veel geleerd over etherische olie en het gebruik daarvan. Ik weet niet meer precies welk flesje ik als eerst gekocht heb, ik denk lavendel of tea tree. Ik vind het heel interessante materie! Ik heb het gevoel dat ik nog maar een klein beetje weet en dat er nog een wereld te ontdekken is!

lavendel olie

 

Welk merk of merken gebruik je momenteel?
Ik gebruik voornamelijk Farfalla, al heb ik ook een aantal flesjes van LaDrome.

Hoe pas jij de EO toe?
Ik vind de toepassing van EO best privé, omdat ik ze gebruik voor de gezondheid van mij en mijn gezinsleden. Daarom deel ik niet heel veel over mijn gebruik. Ik kijk bij andere mensen ook niet in hun medicijnkastje. Daarom strooi ik op Instagram niet met allerlei EO recepten of wat ik op dat moment in de diffuser heb. Over het algemeen pas ik EO alleen toe als ik dat noodzakelijk vind, bijvoorbeeld als ik of een van de kinderen ergens last van heeft of wel wat extra rust of ondersteuning kan gebruiken. En dat is zeker niet elke dag. De diffuser gaat ook niet elke dag aan. Ik vind etherische olie zo´n krachtig product, daar wil ik verstandig mee omgaan. En daarbij, een gezond lichaam heeft niet elke dag zo´n krachtige oppepper nodig toch? Voorheen nam ik ook niet iedere dag een paracetamol 😉

flesjes olie

Welke DIY met EO kan jij aanraden?
Voor mijn jongste maak ik zo nu en dan zelf billendoekjes, daar doe ik een druppel mandarijn of lavendel in. Die olie is erg kindvriendelijk en zacht voor kleintjes. En met twee kinderen op school ontkom ik ook niet aan een zelfgemaakte blend met lavendel, tea tree en geranium tegen hoofdluis.

Wat is jouw favoriete olie?
Ik denk toch de krachtpatser tea tree. Die olie heeft zoveel krachtige eigenschappen! Als we op vakantie gaan neem ik ´m altijd mee. Afgelopen zomer waren we in the middle of nowhere in Zweden. Mijn zoon had een wondje in zijn voet en dat ging maar niet dicht. Er kwam vuil in en ik was bang dat het ging ontsteken. Omdat er op dat moment geen huisarts in de buurt was, heb ik zijn teen twee keer per dag uitgespoeld met water met zout en er een druppel tea tree olie op gedaan. Het heeft de wond heel goed gedaan! Toen we na een paar dagen wel bij de huisarts langs konden, was de teen al goed op weg naar heling. Mijn zoon moest wel preventief aan de antibiotica, maar hij weigerde die (vieze…) pilletjes in te nemen. We hebben van alles geprobeerd, maar kregen het er niet in. Uiteindelijk zijn we gestopt met hem proberen antibiotica te laten slikken en ben ik doorgegaan met tea tree op het wondje. Gelukkig is de wond goed dicht gegaan en heeft hij geen infectie opgelopen. Dank aan de tea tree! Wel een kanttekening: ik zou zeker niet gaan rommelen of uitproberen met EO en gezondheid als je geen natuurarts of aromatherapeut bent. Als we in Nederland waren was ik uiteraard veel eerder naar de huisarts gegaan.

Tekst loopt verder onder de afbeelding.

oliekit

Welke tip zou jij olie-beginners mee willen geven?
Ik zou zeggen: begin rustig en verdiep je in de materie. Je kunt veel leuke huis-tuin-en-keuken-dingen doen met EO! De website aromalifestyle.nl kan ik zeker aanraden, daar staan veel leuke recepten en informatie op. Als je meer met gezondheid en EO wil doen of (medisch) advies wit gaan geven, dan is een opleiding of cursus tot aromatherapeut  (of iets in die trant) wel echt een must.

Wat is de grootste verandering voor jou geweest nu je EO hebt? 
Het komt niet alleen door EO, maar ook door kruiden en andere natuurlijke producten, maar ik ben de kracht van de schepping gaan ontdekken. God heeft ons zoveel gegeven! Ik ben er van overtuigd dat er geneeskracht in de schepping ligt. En die kracht wil ik steeds meer gaan ontdekken en toepassen.

Geef een reactie