Essentiële oliën

Mijn ervaring met Edens Garden olie

De olie van Edens Garden gebruik ik nu een klein tijdje. Er was vraag naar hoe deze bevallen. Eerder al schreef ik over andere merken zoals doTerra, Young Living, Tisserand en Farfalla. Vandaag gaat deze blog over dit Amerikaanse merk.

Edens Garden is een Amerikaans bedrijf, opgericht in 2004 door Grace Martin. Het is bedrijf met ontzettend veel producten: de single oils, de blends, de speciale kind-lijn, de bodyoils, zouten, diffusers, complete pakketten, parfums, zepen en giftcards. Echt heel veel keus dus.

Enthousiast geworden na het lezen van hun beleid, bestelde ik de blend Joy, Fighting Five (bij Doterra heet deze On Guard en bij Young Living heet deze Thieves), eucalyptus en lavendel. (Klik op de linkjes om te zien welke precies het zijn en wat er in zit)

Edens Garden olie

  • ja, ze doen aan third-test party’s
  • de producten zijn dierproefvrij
  • een groot pluspunt is dat bij elk product er een duidelijk ‘Safe’ toepassing staat, ook heeft Edens Gardens gecertificeerde aromatherapeuten in hun staf zitten die advies geven op vragen etc.
  • de producten zijn voor 99% biologisch
  • de producten zijn voor 100% natuurlijk
  • je kunt in vele sizes bestellen
  • ze hebben een puntenspaarprogramma maar je zit nergens aan vast en je verliest nooit je punten
  • Edens Garden is geen multi level marketing bedrijf en daarom zijn hun tarieven per olie ook aanzienlijk lager, terwijl ze een dezelfde goed kwaliteit hebben
  • Het bedrijf is christelijk en doneert 10 procent van hun inkomsten aan goede doelen, toch gaaf?
  • Wil je meer weten? ga dan naar hun FAQ

Ervaring Edens Garden olie

De Lavendel is echt super lekker, en hielp me afgelopen week bij een verbrande vinger, een gezwollen duim en ik bij wat stress waardoor ik slecht kon slapen. Soms staat ‘ie in combinatie met fighting five een half uurtje in de diffuser op. Een fijne combinatie. Verder gebruik ik ‘m als EHBO hulp bij heel veel dingetjes: een snee, kind gevallen, zwelling, verbranding… noem maar op. Voor 10 ml betaalde ik 7,83.

JOY. Deze blend bracht me geen vreugde, haha. Ik kreeg er letterlijk hoofdpijn van en werd er ook nog eens misselijk bij. Oeps, kennelijk reageer ik nogal overgevoelig op deze. Ik heb de olie iemand anders cadeau gedaan en ook de roller uit huis verbannen. Teveel vanille voor mij, gok ik.

Als ik me grieperig, brak of verkouden voel of denk ‘mmm voel me ziekjes’ dan is Fighting Five degene die ik moet hebben. In een roller, rol ik die op mijn hoofd, slapen en in mijn nek. Of onder mijn voeten. Ik zet geen enkele olie standaard elke dag in. Maar, deze is wel goed voor het immuunsysteem. Ik ben erg tevreden, hij ruikt erg lekker (richting kaneel) en is niet zwaar aanwezig. Ook in de hoofdpijnroller werkt hij goed.

Tenslotte, eucalyptus. Die is me toch sterk! Mijn hemel, ik zette deze laatst aan in de diffuser (maar 4 druppels) en de hele kamer ademde in eucalyptus. Je snapt dat die weer snel uit ging. Nee, deze mag je ook niet zomaar inzetten bij kinderen. Of beter gezegd, niet onder de 6 jaar. Hier kun je een artikel vinden van Robert Tisserand (bekende aromatherapeut) waarom niet, ook peppermint benoemt hij. En dit artikel is van een moeder die dit hele zaakjes eens goed op een rijtje zetten. Zie je adviezen die anders beweren? Vaak zijn dit mensen-die-net-begonnen-zijn en die zich NIET hebben ingelezen op dit vlak, helaas maar waar ook veelal van MLM. Ga er dan ook niet in mee want echt, je wilt niet dat je kind geïrriteerde slijmvliezen of een opgezette keel krijgt. EO zijn de real deal: knoei er niet mee. Deze olie zet ik dus alleen in als ik zwaar verkouden ben. Ik verwerk ‘m ook in een hoofdpijnroller, deze kun je absoluut niet gebruiken als puur. Altijd verdunnen dus.

Kosten Edens Garden

Van alles kocht ik 10 ml. Ik was inclusief verzenden ongeveer 38,00 kwijt. Wat ik niet had bedacht was dat de douane, inkomstenbelasting en afhandelingskosten er nog bij kwamen. Oeps. Tikte ik toch 16,00 er over weg. En daarbij, UPS had het pakket gewoon bij een pickup point geleverd en geen briefje achter gelaten. Je snapt, daar knap ik op af.

Wil je daar wel eens bestellen? Dan kun je iedere keer onder de 22,00 blijven (ex verzenden). Dan betaal je bovenstaande niet. Ik moest ongeveer 2 weken wachten op de bestelling, ook een no-go. Dus hoewel ik erg enthousiast ben vind ik dit dan wel weer jammer.

Conclusie: de oliën van Edens Garden zijn zeer de moeite waard. Als die vervelende douane kosten etc. er niet op zaten had ik zeker een kit met 12 EO gekocht, die je ook nog eens zelf kunt kiezen. Voor ongeveer 63,00 euro ben je dan klaar (ex. verzendkosten). Ik zeg niet dat ik er nooit meer bestel maar erg aantrekkelijk is het nou ook weer niet (het verzenden etc dan hé).

Ben je eens in de buurt van Giessen en wil je de EO ruiken/testen? Stuur me gerust een berichtje. Ik verkoop niks 😉 maar zet wel lekkere thee! Niet in de buurt? Volg me dan hier op instagram.

 

Geef een reactie