Essentiële oliën

Mijn ervaring met Tisserand olie

Lees hier een review over het merk Tisserand etherische olie. Is dit merk goed en betrouwbaar? Is deze olie biologisch en hoe zit het met de adviezen? Al eerder schreef ik over mijn bevindingen met etherische olie. Ik probeer de merken die ik gebruik te reviewen. Vandaag is dat het merk Tisserand.

Tisserand: te koop bij de betere groene drogist

Je hoort wel eens, ‘oh olie die je gewoon bij de drogist kunt kopen is niet goed hoor’ maar inmiddels weten we dat dit een fabel is. Of een marketing trucje. Zo van: ‘dan komen wij beter uit de bus. Verder hebben we geen flauw benul van wat we zeggen maar het scoort goed om shit rond te verspreiden’. Mijn advies? Trap er niet in.

Tisserand is te kopen bij dus bijvoorbeeld de natuurvoedingswinkel. Bij de Tuinen ben ik dit merk nog niet tegen gekomen. Maar bij bijvoorbeeld ‘Vitaal’ of de groene drogist wel. Tisserand is begonnen door de Engelsman Robert Tisserand (zijn moeder was Franse vandaar de Franse achternaam) , in de vroege jaren 70 begon hij zich te verdiepen in EO. Ik kan hier een lange geschiedenis les geven, maar ik kies voor de korte versie. Voor de lange versie klik je hier. Robert Tisserand publiceerde al in 1977 het baanbrekende boek ‘The Art Of Aromatherapy’. Robert wordt wereldwijd beschouwd als expert op het gebied van aromatherapie en etherische oliën. Ook vanwege zijn wetenschappelijk onderbouwde onderzoeken, die iedereen kan inzien op de kennisbank van Tisserand. Je kunt ook een cursus volgen (wat ik misschien wel ga doen in de nabije toekomst) en je kunt makkelijke infographics downloaden van de website, voor het gebruik van EO op een verantwoorde en veilige manier.

Etherische olie Tisserand review

  • peppermint, waarbij ik blunderde door uit te schieten met het flesje en mijn vingers langs mijn wang te strijken waardoor ik als een blinde mol met hele geïrriteerde ogen rond waggelde voor een tijdje
  • tea tree olie, ik heb deze ingezet bij een schimmel down underrrr, I will spare you the details darling but it worked!

Zowel peppermint en teatree zijn hele krachtige oliën, echte alleskunners. Peppermint doe ik geregeld voor een focus momentje in de diffuser maar zet ik ook gericht in bij snot-dagen en verkoudheid. Peppermint opent je luchtwegen, is erg scherp van geur! In combinatie met bijvoorbeeld Orange (sinaasappel) een echte ‘rise and shine’ olie.

 

Tea tree kun je ook inzetten (verdund) bij bijvoorbeeld wondjes, schrammen, kleine ongelukjes. Een olie die ook nog eens antibacterieel is. Ook is tea tree olie geschikt bij littekens, brandwonden, blaren, puistjes, gezichtsverzorging, jeuk op de hoofdhuid, snijwonden en schimmels (en vast vele meer toepassingen). Tea tree is ook anti griep.

Peppermint heeft ook vele krachtige toepassingen zoals: koortsverlagend (1 druppel verdund onder de voetzool van je kind), verkoudheid (in de diffuser), anti mug, spin en mier, vermoeidheid, spierpijn, focus, snoepneigingen, spanningshoofdpijn/hoofdpijn, problemen met de spijsvertering, tegen misselijkheid, nekkramp…

Natuurlijke EHBO middelen

Beide oliën die dus zeker niet mogen ontbreken in je EHBO trommel, natuurlijk met een draagolie om het te verdunnen. Bij Lewis heb ik peppermint ingezet voor een verstopte neus, een half uur in de diffuser en weg was die verstoptheid… Bij mezelf dus tea tree ingezet, ook voor een gescheurde nagel. Verdund 1 druppel en de pijn ging direct weg. Ook heb ik de olie ingezet met honing (als menger) voor mijn geïrriteerde hoofdhuid. De jeuk verdween dezelfde dag nog, echt heel fijn. Tip: eerst de draagolie, dan de EO mengen, dan de honing erbij. Ik vind tea tree dus zelf helemaal niet lekker ruiken, heb je dat ook met een bepaalde olie?

Wat ik zo waarderen kan aan het merk:

De enorme kennisbank uiteraard. Want hé, EO zijn de real deal dus een goede kennisbank is zeer welkom. En Tisserand biedt dat, wetenschappelijk onderbouwd en daarnaast ook nog eens begrijpbaar en veilig omdat ze ook de aromatherapie zeer respecteren. Ze zijn niet voor niets in 2018 uitgeroepen tot het beste aromatherapiemerk.

Daarnaast kan ik dus makkelijk terecht om aan hun EO te komen. Die kun je biologisch kopen, duurzaam geteeld of wildpluk. Doordat er zo’n huuuuuuuge kennisbank is kun je jezelf helemaal onderdompelen in de facts en checks over EO. Super interessant dus!

Qua keus is er ook genoeg. Ik koop wel eens wat bij Koopjesdrogist, een soort bol.com voor de drogisterij spullen. Je kunt hier dus super voordelig je drogisterij boodschappen doen. (Check de link voor prijs en vergelijk) Maar mezelf verzendkosten besparen kan dus ook. Ik zal niet snel zeggen dat ze alle EO uit het Tisserand assortiment hebben bij de groene drogist, al kan je dat natuurlijk wel bestellen of het ligt er per winkel aan. Maar hé, ik raad iedereen aan die met EO wil starten om zeker een kijkje te nemen bij dit merk! Koop een flesje en probeer het eens uit.

Mijn essentiële oliën archief gaat trouwens hier super, dankjewel! Mijn blog Waarom ik Young Living niet meer ga gebruiken scoort het best, interessant!

Op mijn aparte olie account op instagram deel ik nog meer.

Eén reactie

Geef een reactie