Essentiële oliën

Mijn ervaring met Volatile olie

Eindelijk weer een olie-blog online. Eerder deelde ik mijn ervaringen over het gebruik van etherische olie, Young Living. Doterra, Edens Garden, Tisserand. Grote merken met ieder hun voor en nadelen en systemen. Vandaag is Volatile aan de beurt. Volatile aromatherapie. 

Dit merk ken ik al een tijdje maar echt intensief gebruik ik het merk niet. Heel eerlijk? Hoewel ze hun onderzoeken en info echt wel goed op orde hebben vind ik het geen gebruikersvriendelijk merk. Bij de flesjes mis een goede handleiding, op de site vind ik de info gebrekkig en de site vind ik een ramp. Ook het merk zelf qua ‘uitstraling’ vind ik veel te oudbollig. Echt jammer, want zoals ik al schreef: ze hebben goede informatie juist op voorhand. Moet je daar dan maar door heen prikken? ja en nee. Ik knap daar dus een beetje op af.

Pluspunten Volatile

 • groot assortiment massage olie
 • particuliere webshop
 • ook verkrijgbaar bij de meeste groene drogisten en online drogisten
 • genoeg andere soort producten
 • research is verbonden met ene Madeleine Kerkhof die ontzettend goede onderzoeken plaatst en kennis deelt
 • in de webshop wordt wel wat info gedeeld over veiligheid en voorschriften
 • in de webshop kun je wat pdf’s downloaden over gebruik en veiligheid

Minpunten Volatile

 • zoals ik al schreef, de onduidelijke en gebrekkige website
 • het ouderwetse imago
 • onduidelijkheid  (niet gebruikersvriendelijk) op de website
 • geen duidelijke handleiding of veiligheidsvoorschriften bij het flesje wat ik bestelde, idem bij de cadeauset voor baby’s (ik bestelde via Koopjesdrogist)

Kijk, ik heb 1 flesje die ik gewoon als drupje doe op een oliesteentje voor een lekkere geur. En dat is prima. Het houdt mij door het gebrek aan info (terwijl ze dus best goede research hebben) en duidelijkheid tegen om meer te bestellen. Dan vind ik wel weer de cadeauset voor baby’s heel fijn. Deze ga ik ook zeker goed inzetten en er staat duidelijk op per flesje waarvoor het bedoelt is. Verder mis ik dan wel weer veiligheid-info en zo. Ikzelf heb wel enige kennis van zaken maar een leek niet.

In de baby set zit verschillende soorten massage olie. Zoals, voor een zere buik (darmkrampjes), ter ontspanning (lavendel massage olie), een amandel olie ter massage en nog enkele andere. Qua gebruik ben ik overtuigd, heb wat getest op Fender die aardig hysterisch op teveel prikkels reageert. De lavendel olie werkte direct. Voor de zere buik waren we ook zo af van de klachten. Super! Deze soorten flesjes zou ik gerust gebruiken voor de baby.

Conclusie: ik ben niet ontevreden over de werking. Wel over het merk en wat ze uitstralen. Ik denk dat dit veel beter kan. Mijn tip: investeer in een nieuwe, duidelijke en moderne webshop en website. Pak je social media goed aan. Ga actiever posten en daarmee kun je denk een grote groep mensen bereiken die geen gebruik willen maken van MLM of buitenlandse merken.

Eén reactie

Geef een reactie