Lifestyle

Gast-blog Alina: over de kracht van oliën

Vandaag een gast-blog van Alina, deze Friese mem is een bezige bij wat betreft ze allemaal online deelt! Zo is ze fotograaf, werkt ze samen met haar oma voor de hippe babylijn Made by Beppe en is ze sinds kort helemaal enthousiast over pure oliën. In dit blog deelt ze over die laatste en wat het allemaal kan doen! 

Onderstaande tekst door Alina Bakker

Essentiële oliën en mijn ervaring

Het is iets wat mij al jaren intrigeerde; essentiële oliën. Ik volgde al een tijdje allerlei mensen via Instagram, Facebook en andere Social media die hier gebruik van maakten en hun succes verhaal deelden. Ik informeerde hier en daar eens, maar durfde nooit een kit aan te schaffen. Wat als het niet werkt? Ik kocht wel eens een goedkoop flesje olie, maar het behaalde nooit het resultaat wat ik wilde. Achteraf logisch, het waren kwalitatief niet zulke goede oliën. Een paar maand terug besloot ik een Starter Kit te kopen van Young Living met hoge kwalitatieve goede en pure oliën, die niet verdund zijn en geen schadelijke toevoegingen hebben.

Essentiële wat?
Wat zijn essentiële oliën? Het is in feite de levensenergie van een plant. De aromatische vloeistoffen die in veel bomen, struiken, bloemen, wortels en zaden zitten. Ze worden doorgaans gewonnen door een stoom-destillatieproces of door middel van compressie en zijn daardoor super geconcentreerd.

Het zwitserse zakmes Lavendelolie
Ik gebruik essentiële oliën voor heel veel doeleinden. Lavendel is bijvoorbeeld het Zwitserse zakmes onder de oliën. Ik verstuif het in een diffuser voor onder andere een ontspannen en kalme sfeer . Ik gebruik het bij schaafplekken van de kindjes voor herstel van de huid. Voor beter slapen en wanneer de huid verbrand is door heet water of door de zon. Zoveel mogelijkheden.  Heb je na het zonnen een rode verbrande huid? (voorkomen is altijd beter dan genezen, maar we weten hoe dat soms gaat) Neem dan een eetlepel pure Sheabutter met 2/3 druppels lavendelolie en eventueel 1 drupje Peppermint. Wrijf het over je handen zodat het zacht wordt en verdeel het dan over je huid. Een betere aftersun kun je in mijn ogen niet krijgen, want lavendel kalmeert, herstelt en verzorgt de huid en Shea Butter is super voedend. De Peppermint zorgt voor een heerlijke verkoeling en geeft je ook nog energie.

En wist je dat Lavendelolie kan helpen tegen angststoornissen? Het extract van lavendel zou zelfs beter dan een modern chemisch antidepressivum werken. Zie  https://www.ggznieuws.nl/home/lavendel-beter-dan-antidepressiva/

Weerstand
Voor mijn kinderen van 3 en 1 jaar maak ik een weerstand rollertje met o.a. Thieves. Het verhaal achter Thieves is super interessant, want deze olie is gecreëerd op basis van onderzoek naar vier dieven in Frankrijk die zichzelf met kruidnagels, rozemarijn en andere aromaten beschermden terwijl zij slachtoffers van de plaag beroofden. Zij werden nooit ziek, terwijl er heel veel mensen kwamen te overlijden. Interessant hè? Ik verdun de Thieves olie naar leeftijd met een draagolie zoals bijvoorbeeld amandelolie, gefractioneerde kokosolie of olijfolie en vul hier een 5 ml. roller mee. Ik smeer dit dagelijks onder hun voetjes. Superfijn toch te weten dat je zo je kind kan ondersteunen tegen nare virussen en griepjes?

Stress Away
En mama’s, kennen we niet allemaal de stress momenten binnen het gezin? En daar is de Stress Away olie. Ruikt superlekker. Het is een blend van verschillende melanges en deze olie kan helpen om ontspanning op te roepen en incidentele spanning in de zenuwen te verminderen. Heerlijk in bijvoorbeeld de diffuser.

Kriebelneus en waterige ogen 

En what about hooikoorts? Word jij ook zo gek van traanogen en kriebelneuzen? Peppermint, Lavendel en Lemon is het allergietrio. Lavendel heeft een natuurlijke anti histamine werking, Lemon ondersteunt je afweersysteem en Peppermint opent je luchtwegen. Het verlicht je klachten bij juist gebruik. Je kan ook hier weer een roller van maken en op je holtes rollen, zo vaak als nodig. Voor allergieën kan je de Lavendel op superveel manieren inzetten. Topicaal, spuitflesje, diffuser, wrijven, inhaleren, capsules etc. Raadpleeg een expert voor meer informatie.

Superenthousiast
Al met al ben ik dus best wel enthousiast. Omdat het zo puur en 100% natuurlijk is en je echt (een deel van) je medicijnkastje ermee kan vervangen. Natuurlijk is het in mijn ogen belangrijk om naast het gebruik van de oliën ook een zo puur en natuurlijk mogelijke leefstijl te voeren. Je kan nog zo je darmen ondersteunen met bijv. Digize of Peppermint olie. Maar als je dingen blijft eten wat je darmen niet fijn vinden, blijf je het probleem houden. Voorkomen is beter dan genezen. En bij ernstige klachten raadpleeg je natuurlijk altijd een arts, maar het is aan jou hoe je en op welke manier je dat wilt ondersteunen. In het begin is het best wel even zoeken wat voor jou werkt. Elk lichaam reageert anders op de oliën. En raadpleeg altijd het etiket van jouw olie. De sterkere oliën moet je bijvoorbeeld altijd verdunnen. Het is belangrijk dat je weet wat je doet en dat je hierin fijne begeleiding hebt.

Op mijn IG account @lifestyle.with.oils probeer ik mensen mee te nemen in mijn zoektocht naar het gebruik van de oliën. Ik deel er veel receptjes en mijn ervaringen en ik doe onder andere een 30 days challenge met de olie Endoflex welke o.a. hormonaal evenwicht kan herstellen en het immuunsysteem kan versterken. Ook is de olie gunstig voor gewichtsbeheersing. Als ik de ervaren gebruikers mag geloven is het dé olie voor vrouwen en zeker ook zeer geschikt voor vrouwen met schildklierproblemen (yes that’s me)! Dus ik ben echt oprecht nieuwsgierig naar wat het mij zal brengen en zal daar mijn eerlijke ervaringen in gaan delen

Life is best to be shared! Dus deel ik hier alles waar ik vrolijk van word met betrekking op het gebied van interieur en lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *