Lifestyle

Hoe je de R van de maand temt

De R zit in de maand. Tissues worden aangesleept, de extra vitamine C is aan te raden en zodra we het over griep gaan hebben lijkt iedereen ineens te snotteren, niezen en hoesten. Het is belangrijk dat je een goede weerstand hebt deze maanden. Maar hoe bouw je die op en houd je virussen buiten de deur? In dit blog een aantal tips!

Investeer in je gezondheid

Echt, die nieuwe broek kan wachten. Je gezondheid is namelijk nog veel meer waard. Daarom kun je het beste goed voor je lijf zorgen door een paar simpele tools. Zoals, altijd fruit in huis. Bij voorkeur die soorten fruit die je weerstand omhoog boosten en je lijf beschermen. Zoals (uit de koeling) blauwe bessen. Bommetjes vol anti-oxidanten! Maar ook, mandarijntjes, sinaasappels en good old appeltjes (met kaneel, mmm). Scoor je nog ergens een handvol verse frambozen, lucky you! Om alle bacteriën direct op te ruimen: een glas water met een druppel lemon of peppermint erin.

De herfst is ook het seizoen van de pompoen. Deze kun je heerlijk verwerken tot soep. Mik hier verse groenten in, kruiden en smullen maar. Maar ook walnoten en tamme kastanjes horen bij de herfst en noten zijn ook mega gezond.

Voor spectaculaire nies buien…

En opeens nies je je suf. Gek word je ervan! De zakdoekjes zijn niet aan te slepen. Wat erg kan helpen om de holten (neus, keel) leeg te maken is een stoombadje met verse stoomkruiden en enkele oliën. Zoals R.C uit de premium starterkit va Young Living waar ik eerder over schreef. Deze blend bevat pepermunt, eucalyptus, marjolein en lavendel. Daarnaast zuivert zo’n stoombadje ook alle verstopte huidporiën weg. Win win! En denk je nu, ‘oh nee nu moet ik binnen blijven?’? Wel nee, lekker naar buiten juist! Dat is extra goed voor je weerstand. De blend in de diffuser opent je luchtwegen. Maar een druppel onder je neus wrijven kan ook erg verlichtend zijn.

Als je keelpijn hebt

Keelpijn kun je goed verzachten met het gorgelen van zout water. Kook water, laat dat afkoelen en voeg enkele theelepels keukenzout toe. Ook kamillethee kan erg verzachtend zijn, met honing. Maar de grootste tip is wel je rust nemen. Ook veel (water) drinken helpt bij keelpijn. Vermijd suikers, die zorgen voor alleen maar meer slechte bacteriën. Ook een druppel Thieves kan helpen in een kopje thee. Thieves direct innemen met bijvoorbeeld honing heb ik zelf uitgeprobeerd en raad ik sterk af. Eerst heb je het gevoel dat je keel in de fik staat en daarnaast heeft het bij mij niet geholpen helaas. En als laatste zou je kunnen proberen R.C, Purification en Peppermint in de diffuser te doen. Zet deze aan op je slaapkamer een uur voordat je gaat slapen. Zet deze uit als je gaat slapen. Niet pal naast je bed zetten. Dat geldt ook voor bij kids en baby’s.

Tegen schrale lippen

Een goede lippenbalsem voedt je lippen en sluit de huid niet af. Lippenbalsem kun je eenvoudig zelf maken en binnenkort vertel ik je hoe.

Voor zere (en koude) voeten

Koude voeten na een lange wandeling masseer je natuurlijk met (verdunde) olie. Zoals Pan Away in combinatie met Lavendel. Heerlijk! Verzachtend, verkoelend, ontspannend en deze twee zijn ook erg fijn in een warm voetenbad.

 

Wil je meer weten over de oliën die ik noem?

Je kunt via mij een eigen kit aanschaffen. Maar, nóg beter: stuur me eerst een bericht of kom naar de workshop bij mij thuis op 12 oktober. Dan kun je alles in het ‘echie’ zien. Kun je dan niet? Geen nood, er staan workshops gepland in oktober en november. O.a in: Schelluinen, Gorinchem en Amsterdam. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *