pastinaaksoep
Lifestyle,  Meat Free Monday

Meat Free Monday: pastinaak soep

Herfst staat voor mij gelijk aan soep. Veel soep! Lekkere dikkere soepen die je helemaal verwarmen na een gure dag vol regen en wind. Of juist die kommetjes die je lekker op kunt smikkelen in het warme herfstzonnetje. Vandaag: pastinaak in de hoofdrol. 

Dit soepje heb ik gemaakt met een verspakket van de Lidl. Je kunt natuurlijk ook alles zelf kopen. Op Stelly’s Garden staat ook pastinaak maar die wordt hopelijk nog wat dikker.

Dit heb je nodig:

  • 3 dikke pastinaken
  • 1 ui
  • 2 groente bouillon blokjes of een halve liter botten bouillon
  • 1 teentje knoflook
  • half stukje gember
  • 1 gele wortel of 1 grote dikke winterpeen
  • flinke eetlepel kokosolie biologisch
  • 1 appel

Schil de ui en knoflook en snijd in stukjes, evenals de gele wortel en pastinaak. Doe de olie in de pan en fruit hierin de ui, wortel en pastinaak. Schil de appel en snij in stukjes, voeg toe. Schep het mengsel een minuut of 10 door op een middelhoog vuur. Schil de gember en snij deze in kleine stukjes, voeg toe. Voeg daarna 1,5 liter water doe en de blokjes. Kook de soep ongeveer een minuut of 20 met de deksel op de pan. Draai daarna laag en pureer met de staafmixer.

Lekker met blaadjes basilicum of munt.

Eet smakelijk!

pastinaaksoep