Buiten,  Meat Free Monday

Koude komkommersoep met avocado en mierikswortelroom

Dit weekend vonden de eerste etentjes in ons tuinrestaurant plaats! Een mooie gelegenheid om vanavond, met mijn voeten op een krukje, wat foto’s te delen van de sfeer zaterdagavond en zondagmiddag. Het weer zat mee, hoe heerlijk! In deel in dit blog ook op verzoek het recept van de koude komkommersoep.

Eerst maar eens wat sfeerfoto’s… Ik kreeg de vraag of ik de styling zo had bedacht. Eigenlijk gaat dat bij mij vanzelf, zonder heel opschepperig te willen klinken. Ik style met wat er al is. Op de glazen na (Dille & Kamille) en borden (kringloop) heb ik niets nieuw gekocht. Natuurlijk doen de bloemen het meeste werk. Daar word je toch vrolijk van?

Onderstaande foto’s: Annette van der Kraan

Tekst loopt verder onder afbeeldingen.

Bietensoep met kokos (Recept van Eten uit de Volkstuin, Marleen van Es)
Gevulde Veggie Bowl (Recept: mijzelf!)
Zelfgemaakte verse bramensap
Taart met zomerfruit (recept van mijzelf en de Veldkeuken)

Recept komkommersoep: 

het recept heb ik van de Veldkeuken maar naar eigen inzicht ‘verbouwd’. Voor 4 glazen:

  • 1 komkommer
  • 1 avocado
  • 1 rode ui
  • half teentje knoflook
  • 1 halve groene courgette
  • half kopje yoghurt
  • 25 ml slagroom
  • 2 eetlepels yoghurt (voor de room)
  • halve theelepel mierikswortel (uit een potje)
  • beetje peper en zout
  • calendula bloemen (goudsbloem)

En zo maak je het: 

Snijd de komkommer, avocado en courgette in stukjes. Stop deze in de keukenmachine of blender. Snijd de knoflook en ui fijn en voeg toe. Voeg de yoghurt toe en blend de boel fijn tot je een dikkere drab hebt. Zet minstens 2 uur in de koelkast.

Voor de room: klop de slagroom, yoghurt en mierikswortel door elkaar tot je een stevig papje hebt. Zet ook in de koelkast. Serveer af met een klodder room en goudsbloem er bovenop.

Deze week zal er zaterdag weer gegeten worden op de tuin. Ik ben benieuwd hoe het menu er dan uit zal zien! Tenslotte hangt dat af van de oogst deze week.

Geef een reactie