Lifestyle

Mijn ervaring Doterra olie

Ik krijg vaak de vraag wat mijn ervaring is met Doterra olie. Omdat ik laatst via een actie een paar olietjes had gescoord leek het me goed dit merk nog eens te reviewen. Voor de oplettende lezer deed ik dat al eerder maar die blog herschrijf ik graag. 

Buy One, Get one

Mijn Doterra olie ervaring is qua gebruik zeker niet negatief. Maar laat ik direct voorop stellen dat Doterra hetzelfde systeem kent als Young Living: MLM dus. Door de actie van de BOGO (Buy One Get One) zit ik gelukkig nergens aan vast. Ook bij degene wie ik het kocht zit ik nergens aan vast en omdat ik mee bestel gebeurd er niet zoveel geks. Zij bestelt voor mij en omdat ik nergens lid van ben krijgt niemand commissie over mijn aankoop.

In dit geval kocht ik de lavendel en kreeg ik de peppermint gratis. Ik ben erg blij met deze twee want lavendel helpt al een paar dagen mijn zoontje aan een goede nachtrust, door een paar druppels op een olie steentje te doen en deze veilig in zijn kamer te zetten. De peppermint helpt me bij focus, hoofdpijn en momenteel ook verwerkt in een balsem voor op mijn borst en rug tegen verkoudheid.

(tekst loopt verder onder foto)

lavender olie

Doterra negatieve ervaringen

Wat betreft de ervaring Doterra olie kan ik kort over zijn. Ik heb geen negatieve ervaring met zakelijke verkopers. Sterker nog, ik vind ze echt een verademing vergeleken bij het agressieve aanpak van sommige verkopers in andere MLM bedrijven  (uitzonderingen daargelaten) Van de 4 Doterra verkopers die ik ken kreeg ik geen opdringerig gevoel, geen elke dag een berichtje, geen overmatig gespam en kortom, ik kreeg niet het gevoel dat ik een ongelooflijke sukkel was als ik geen lid werd. Wat een pluspunten! Nog steeds blijft MLM niet iets voor mij maar hierdoor ben ik wel wat opgeluchter tegen het systeem aan gaan kijken.

Doterra en de aromatherapie 

Wat betreft de adviezen vanuit de verkopers en Doterra algemeen: helaas, toch weer dat ‘druppel olie in je water’ verhaal overal tegen komen en andere onjuiste adviezen. Dat zal denk ik helaas wel blijven in dat wereldje waar jan en alleman elkaar naroepen zonder er goed over te hebben nagedacht. Maar buiten dat om ben ik positief over de sfeer rondom de verkopers.

Wat ik begrepen heb is dat Doterra top leiders ooit bij Young Living zaten, daar intern ruzie kregen, ontslag namen en toen zelf maar Doterra zijn begonnen. Het boek ‘Geschenken uit de tuin van God’ is geschreven door Jolanda Bijl en zij is ook groot fan van Doterra en verkoopster. Toch rept ze in het boek met geen woord over het merk en dat siert haar, vind ik.

Over het merk en de kwaliteit van Doterra

  • Doterra is naast Young Living een groot merk geworden door MLM
  • De olie is niet biologisch gecertificeerd
  • Doterra investeert in lokale projecten, ontwikkelingshulp enzovoort
  • Doterra heeft strenge kwaliteitscontroles, onder de noemer ‘Co Impact Sourcing’
  • Het netwerk is ontzettend uitgebreid (wetenschappers, scheikundigen, natuurartsen enzovoort), toch jammer dat dit qua veilige adviezen niet goed naar kopers word gecommuniceerd
  • Doterra heeft het CTPG keurmerk. Dit keurmerk waakt ervoor dat alle etherische olie 100% is. Lees hier waar je op moet letten bij het kopen van een flesje olie
  • De testrapportage is van ieder flesje te downloaden door het nummer onderop het flesje op hun site in te voeren (het ID nummer)
  • Net als Young Living steunen ze veel projecten via hun eigen foundation, waar je dus op jouw manier aan kan bijdragen.
  • En ook net als Young Living hanteren ze een ‘Seed to Seal’ principe. Verantwoordelijk voor alle lijnen en processen.

Fairtrade: niet bekend qua keurmerken

Biologisch: dito.

Duurzame aspect: ik krijg wel de indruk dat hier rekening mee wordt gehouden. Als een oogst mislukt dan is het helaas pindakaas. Maar, door het grote gebruik van zoveel kopers is het ergens ook weer niet helemaal duurzaam. De verkoop moet immers flink doorgaan.

Mijn conclusie: een fijn merk, goede kwaliteit maar door het MLM systeem zal ik nooit vaste klant worden. Deze BOGO actie zo nu en dan als mijn olie ergens van op is. Ik ben erg tevreden over de sfeer die de verkopers (die ik ken) uitdragen. Toch blijft dat er veel onjuiste adviezen worden gegeven en hier niet altijd iedereen voor de waarheid open staat, het ‘maar dit merk is ZO goed’ geloof zit er dik ingebakken. Zo dik dat de aromatherapie niet wordt serieus genomen. Jammer!

Meer volgen en kennis opdoen over merken en olie? Volg ons dan op ons instagram account!

Lees ook:

 

Binnenkort mijn ervaring met Chi olie en Farfalla olie. 

 

Geef een reactie