Lifestyle

Review doTerra lavendel en peppermint olie

Yes, ik had weer oliën in huis! Mijn starterkit van Young Living is op Digize na (een lifesaver voor buikpijn!) nu echt op. Van een vriendin ontving ik samples van doTerra. Nu is doTerra ook een MLM bedrijfsmodel en jullie weten inmiddels dat ik daar zo mijn mening over heb. Toch was ik wel benieuwd naar de kwaliteit en werking van dit olie merk wat goed aangeschreven staat.

Mijn laatste blog riep nogal wat reacties op. Ik heb reacties gehad van mensen die het dilemma herkenden, die ook hun twijfels hadden bij de hype en hetze, de ongeloofwaardigheid van het promoten alom en ik denk dat ik nogmaals moet benadrukken voor zij die wel druk zijn met het business model: het was geen persoonlijke, hatelijke aanval op jullie. Het was mijn zoektocht en twijfels en ja, waarom dat niet uiten als de andere kant ook zo gepromoot wordt? Dit is mijn blog en al eerder deelde ik mijn bevindingen. Ik kaart mijn bevindingen aan omdat ik de indruk had dat dat een belangrijk detail is wat over het hoofd wordt gezien en dat dit juist ook vaker gehoord mag worden.  Het past niet in mijn straatje er niet over te bloggen, aangezien ik al eerder eerlijk mijn bevindingen deelde. Wist ik veel dat dit eruit zou komen. Ik probeer EO niet voor de nep uit, het is gewoon mijn zoektocht. Je kunt mijn mening als onprettig ervaren, dat mag. Je kunt ook denken: wat kan ik er uit halen voor mezelf? We hoeven het ook niet eens te zijn met elkaar.

Wat het me gekost heeft? Een block van een mevrouw op instagram die de kritische vragen die ik onder haar bericht zette, niet wilde hebben. Het zegt maar weer hoe stevig iemand achter het product staat, of niet. Want als je dan toch ergens voor gaat dan moet een kritische vraag toch kunnen? Daarnaast heeft de blog een collectief zwijgen van mensen die ik online voor de blog vaker sprak (over bewust leven en ook de oliën). Zie je, dit grote Amerikaanse bedrijf zegt dat het draait om relaties, ze noemen zichzelf een ‘olie familie’ en zodra je ook besteller bent hoor je er helemaal bij (zeggen ze) maar in de praktijk staan ze je allemaal boos aan te kijken. Vervelende Stella met haar blog en haar mening, haar kritische vragen. Potverdorie. Dat bevestigt voor mij weer dat ik een gevoelige snaar raak. MAAR de grootste bevestiging was wel de meer als (!!!!!) 40 reacties die ik privé en hier ontvangen heb. Herkenning en opluchting. Mensen die aangaven het onderbuikgevoel wat ik had te delen. Ook van diegenen die net met hun business model waren gestart maar waarbij het voor hen toch niet lekker voelde. Kennelijk was ik niet de enige met vragen.

omdenken

 

Wauw. Mijn leven voor deze oliën was zoveel simpeler, haha. Ik had even tijd nodig na al deze ontwikkelingen om de oliën even te laten voor het wat het was. Ik schafte een paar oliën aan van Edens Garden en kreeg deze samples toegestuurd.

Dat even dus. Dan nu naar de review! Van doTerra. Deze kun je dus ook via een contactpersoon kopen, dan krijg je korting. Maar je kunt ook via bol.com kopen. Dat laat ik verder aan jou.

lavender olie

Lavendel is een Zwitsers zakmes. Kloofjes, brandwonden, striae, snijwonden, littekens, gevallen? Lavendel! Zoveel manieren om deze in te zetten. Bij hoofdpijn, slaapproblemen, als je lekker even zen wilt worden… Ja en deze lavendel ruikt heerlijk! Scherp maar niet té, zacht maar niet muf. Kijk mijn neus is er niet één van een aromatherapeut maar ik heb begrepen dat je bij essentiële oliën op de volgende punten moet letten:

 • lavendel moet ruiken naar lavendel, zodra dit afwijkt dan is de olie niet natuurlijk
 • of de prijzen kloppen
 • of het merk goed aangeschreven staat
 • of de olie in donkere glazen flesjes zit
 • of de olie biologisch geteeld is
 • de ingrediënten, wat is er toegevoegd of (beste) wat is er niet toegevoegd?

Eigenlijk was dit allemaal prima. De peppermint sample rook ook heerlijk naar pepermunt. Niet té scherp dat de tranen uit je ogen springen maar zeker ook niet te licht. Ik heb deze afgelopen week ingezet voor mijn holtes (verstopte holtes, verkouden) en merkte dat ik beter kon ademen. Ja, hoor ik je denken, dat kan je ook doen met DAMPO. Tuurlijk, maar daar zit zooi in en daarbij, hier doe ik één druppel van op mijn vingers en daar snif ik een beetje van. Zuinig! Peppermint is daarnaast ook goed inzetbaar tegen hoofdpijn (in combinatie met lavendel), spierpijn, gebrek aan focus (deze pept je op!).

 

En tenslotte de blend ‘Balance‘.

Het warme, houtachtige aroma van dōTERRA Balance Grounding Blend creëert een gevoel van rust en welzijn. Dit perfecte mengsel van Spruce, Ho Wood, Frankincense, Blue Tansy en Blue Chamomile met gefractioneerde kokosolie biedt een verleidelijke geur die rust en ontspanning bevordert. Spruce (spar), een van de oliën in dōTERRA Balance, werd door inheemse Amerikanen gebruikt om gezondheids- en spirituele redenen en wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt om harmonie te brengen in lichaam en geest. Ho Wood, Blue Tansy en Blue Chamomile kunnen angstige gevoelens verzachten, terwijl Frankincense (wierook) een aardende, balancerende werking heeft op emoties.

Tips voor gebruik:
– Gebruik deze olie in een diffuser voor een kalme en rustgevende omgeving.
– Masseer enkele druppels onder de voeten
– Masseer op de handen, polsen en nek om gevoel van onrust weg te nemen (Bron: Bol.com)

Nou was ik afgelopen week door werkdruk wel wat gestresst. Ik ben altijd een beetje skeptisch op dit soort dingen maar daar kom ik in een ander blog op terug. Of ik minder stress ervoer? Dat vind ik lastig te zeggen maar ik voelde me sowieso wel zen nadat ik de blend lekker op mijzelf had gesmeerd. Het is sowieso een fijne parfum, wel een kortstondige want het vervliegt snel.

Conclusie: het zijn hoge kwaliteit oliën die goed inzetbaar zijn voor je eigen gezondheid. Op basis van Tisserand’s onderzoek zou ik echter nooit, niet ZOMAAR elke dag een olie inname doen. Daarover later meer.

Een stukje achtergrond informatie over doTerra kun je hier vinden.

Ga ik dit merk gebruiken? Nee maar dat had je vast al geraden. Toch vond ik het wel een prettige ervaring. Net zoals de oliën van Young Living e.a goede merken ook een prettige ervaring zijn.

Volgende keer: review over Edens Gardens essential oils. Daarna Tisserand!

4 Reacties

 • Christel

  Goed dat je zo kritisch etherische oliën en de verschillende merken probeert! Ik ben benieuwd naar je volgende verslag Zelf gebruik ik ondertussen alweer 3 jaar dõTERRA en het heeft me zelfs aangezet om een opleiding Aromatherapeut te volgen zodat ik de oliën veilig kan inzetten én mensen hierover kan adviseren. Want welk (biologisch) merk je dan ook gebruikt, het is toch super dat we hiermee onszelf en onze dierbaren kunnen verzorgen en helpen bij dagelijkse klachten, zonder al die meuk die tegenwoordig overal in zit?

  • Stella de Smit

   hee wat goed zeg! Dan zul jij niet zo snel een advies tot inname doen, neem ik aan? Ik vind doTerra erg fijn in gebruik maar te duur voor mij. Maar zeker fijn! En misschien ligt het ook aan de ervaring maar ik ken wel wat mensen die doTerra gebruiken, maar die pushen niks om meer te kopen (ook belangrijk) en zijn voorzichtig met grote uitspraken. Ik weet niet of dat typisch doTerra is. Wat je zegt, om het zo in te zetten is fantastisch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *