Wonen

Online kringloopgeluk

I love de kringloop! Echt waar, mensen die daar nooit komen: jullie missen iets! De kick als je iets moois vindt alsof het op jou heeft staan wachten. Dat ene vintage of retro item wat bij de meeste antiekhandelaren een fortuin kost en voor jouw neus slechts een prikkie, wat vind ik de kringloop toch een heerlijk tijdverdrijf. Vandaag deel ik mijn 5 beste vondsten!

‘HK Living’ servies

Een tijdje terug zag ik toffe mokjes van HK Living, retro stijl. Echt supermooi. Maar die prijs? Dat was me toch echt te duur. Ik ben daarom zelf gaan verzamelen en inmiddels heb ik een mooi servies verzameld. Zoveel dat er eigenlijk een plank bij zou moeten. Deze kleine retro gele mok uit Italie bijvoorbeeld, die ik laatst scoorde voor 50 cent. Is het geen schatje? De okergele mokken scoorde ik bij Onlinekringloopgeluk. Ook een aanrader! Als een bezoek aan de stenen winkel er even niet inzit. Verkoopster Rixt Hellema vertelt:

mokken

Vertel eens wie je bent en wat je doet?

Mijn naam is Rixt Hellema, 24 jaar oud en ik houd me graag bezig met verschillende creatieve bezigheden als tekenen, schrijven, fotograferen en daarnaast werp ik maar al te graag regelmatig een blik in de kringloopwinkel.

Na de opleiding Interieur&Design ben ik communicatie gaan studeren en inmiddels zit ik in het laatste jaar. Daarnaast werk ik bij de online redactie van Wonen&Co, de bijlage van de Leeuwarder Courant, en tussendoor werk ik nog wel eens voor andere bedrijven. Zo schrijf ik op dit moment webteksten voor een bedrijf en afgelopen zomer heb ik meegewerkt met het opzetten en vullen van een geheel nieuw magazine voor een makelaarskantoor. 

En wanneer ik wat meer tijd heb, besteed ik dat graag aan ‘kringloop winkelen’. Toen mijn verzameling vondsten een beetje uit de hand begon te lopen bedacht ik ‘Online Kringloopgeluk’. En nu ben ik er dus nog vaker te vinden… Ik droom al heel lang van een eigen winkel en ooit gaat die er zeker komen. Maar voor eerst is een online winkeltje ook heel erg leuk. Zelf word ik altijd erg blij van leuk ingepakte pakketjes. Dat ontvangt (en geeft) nou eenmaal veel leuker, vandaar dat ik mij heb laten inspireren. 😉 Ook het fotograferen en de styling van de spullen is helemaal mijn ding. Al tijdens de rit terug naar huis bedenk ik hoe ik de spullen wil gaan stylen en hoe ze het best tot hun recht komen. 

Naast deze activiteiten staat er vanaf de lente nog een heel leuk project op de planning. Mijn vriend en ik kochten namelijk afgelopen jaar een huis! Een jaren 30 huis wat we inmiddels al helemaal gestript hebben. Vanaf het voorjaar gaan we daar weer volop aan de slag. Een erg groot project, maar wel iets waar ik erg naar uit kijk! 

Heb jij tips voor een geslaagd rondje shoppen in de kringloop?

Tips voor een succesvol rondje kringloop winkelen: 1. Om echt mooie spullen te scoren, moet je regelmatig een rondje langs de kringloopwinkel maken. 2. Ook vind ik het zelf fijn om kleinere winkels te bezoeken, aangezien daar minder spullen zijn en je sneller kunt filteren waardoor de mooie spullen meer opvallen. 3. Ga zeker niet op de drukste momenten winkelen. Zaterdag is bijvoorbeeld een geliefde dag, maar zelf ga ik liever doordeweeks omdat ik anders gek word van alle mensen en dan gillend naar huis ga zonder vondsten, haha. Tikkeltje overdreven hoor. Maar dat vind ik zelf fijner.

Heb je ook tips voor online kringloopwinkelen?

Ik zie steeds meer leuke online kringloopwinkeltjes opduiken. Op dit moment ben ik fan van Mooisuitdekringloop, huisjeboompjevintage en juffrouwduurzaam. Alle drie hebben ze een eigen stijl en geven ze een eigen draai aan de manier waarop ze hun spullen verkopen.

Wat is jouw meest geslaagde kringloopvondst tot nu toe?

Mijn leukste kringloopgelukje is toch wel de schommelwieg die ik 5 jaar geleden kocht. Vanaf toen ben ik ook vaker gaan kijken in de kringloop. Ik vind oude spullen nou eenmaal erg mooi en als ik dan iets vind, kan ik het niet laten staan. Nu ben ik er dus regelmatig te vinden, zo’n 2 a 3 keer in de week.

Naast het hebben van een eigen online winkeltje, het versturen van leuke pakketjes en het blij maken van mensen vind ik de duurzame gedachte achter tweedehands spullen ook een belangrijk onderdeel. Met z’n allen hebben we een obsessie gekregen voor het kopen van nieuwe spullen. Ik ben in ieder geval wel iemand die graag nieuwe kleding en leuke spullen koopt. Niet echt nodig vaak. Kleding is niet langer functioneel maar echt een mode item. En dat is helemaal niet erg, want welke vrouw houdt niet van mooie kleding, maar af en toe een beetje minder mag best.

Dankjewel voor dit toffe interview Onlienkringloopgeluk! Jullie begrijpen dat ik fan ben. Naast de mokjes scoorde ik ook deze geborduurde lijst met bloemen die nu in de hal hangt. Ik verzamel er meerdere voor een toffe collectie in het trappengat. Wat ik ook zo tof vind aan het account van Rixt is dat de prijsjes niet over de top zijn. Dat is nog best een kunst namelijk en ik kan het weten want ik heb zelf een vintage webwinkel gehad (April & August, weten jullie nog?). Zodra je te overpriced gaat rekenen haken anderen af want dan denken ze ‘dan ga ik zelf wel naar de kringloop’. Dus de kunst is, om 1) goed te presenteren (aantrekkelijke foto’s) en 2) vriendelijke prijsjes te hanteren. (check!)

 

 

 

 

Geef een reactie