pilea
Buiten

Stek app: dé plek om op zoek te gaan naar een mooie stek

Ik ben sinds kort lid van een aantal groepen om meer tips en kennis op te doen over kamerplanten. De moestuin is mijn domein maar groene vingers kweken in huis gebruiken, dat viel tegen. Kamerplanten zijn andere jongens.

Een grote plant was ooit een baby (een stekje dus) en waar koop je die? Of haal je die? Dat kan dus bij Stek App. Een App (en website) waar je eenvoudig zelf stekjes plaatst of zoekt. En: je koopt niet maar je ruilt. Komt van ruilen huilen? Dat is pech, vindt Stek App maar ik vind het eigenlijk wel het proberen waard.

pilea

In ons huis staan tot nu de pilea (in grote getale), de begonia en nog een aantal mij onbekende planten overeind. Ik geef op goed geluk water en hoewel ik de naam van sommigen steeds vergeet, heb ik toch veel liefde voor deze groene vriendjes. Het Chinees lantaarn stekje is onlangs gesneuveld en ook een cactus liet het leven maar verder blijven de meesten levensvatbaar. De pannenkoekplant is de makkelijkste en deze krijgt veel baby’s. Maar ik ben wel toe aan nieuwe uitdagingen. Daarom heb ik me aangemeld op de Stek App en zit ik al het één en ander uit te zoeken tussen de aangeboden stekjes. Voor nog meer aanbod ben ik ook lid van diverse groepen op facebook die om kamerplanten draaien. En waar je dus superveel tips en kennis kunt op doen door ervaren plantenmama’s en papa’s!

Stek App heeft ook een instagram account.

pilea stekje