pluktuin Brabant
Buiten

De leukste pluktuinen in Brabant

Wat superleuk om te doen samen is naar een pluktuin gaan. In dit blog verzamelde ik de leukste pluktuinen in Noord Brabant. Lekker op je gemak bloemen plukken en wandelen door de tuin. Vaak is er een terras bij waar je heerlijk kunt genieten van sappen en taart. Ik verzamelde de leukste pluktuinen in Brabant voor jullie. 

Pluktuinen in Noord Brabant

Pluktuinen zijn leuk om met de kinderen heen te gaan of om even zelf een schone bos bloemen te kopen. De meeste pluktuinen vragen een kleine vergoeding voor de bos die je meeneemt. Ik ben zelf ook een kleine pluktuin begonnen. Lees hier hoe je zelf een pluktuin kunt maken.

Sommige pluktuinen zijn zowel het tulpenseizoen als het zomerseizoen open. Andere zijn gedeeltelijk gesloten. Check daarom vooraf aan je bezoek goed de openingstijden via bijvoorbeeld de social media of website. Ga in een pluktuin niet rigoureus aan de slag met snoeischaar en al. Maar wees voorzichtig in het knippen en volg de richtlijnen van de pluktuin. Zo haalt iedereen het meeste plezier eruit!

Pluktuin de Langedam in Waspik

Deze pluktuin is vanaf juni open. Het is een boerderij met ontzettend veel mogelijkheden: de pluktuin natuurlijk maar ook te boeken workshops en arrangementen. Ook hebben ze een theetuin, voor de lekkerste vooraf te reserveren high-tea’s. Daarnaast nog een bakhuis, een winkel met droogbloemen onder andere en ook verkopen ze zijde bloemen.

Adres: ’t Vaartje 108, Waspik

Instagram: @bloemenpluktuin

Pluktuin de Heerevelden in Handel

Dit is van oorsprong een bloemenkwekerij en is uitgebouwd met pluktuin en theetuin. Een zonovergoten terras wacht ook dit seizoen weer op bezoekers! Naast een bloemen winkel is er ook nog een winkeltje met streekproducten. Een uitgelezen kans om daar eens te snuffelen voor souvenirs en lokale ondernemers te steunen. Vanaf half juni kun je uit meer dan 80 soorten bloemen komen plukken. De pluktuin is ook geschikt voor mindervaliden. Aan de hand van het diameter van het boeket word de prijs bepaald.

Adres: Kapelweg 33, Handel

Website: pluktuin de Heerevelden

Pluktuin Buutvrij in Best

Dit is zoveel meer dan een pluktuin. Het is vooral een ontmoetingsplek! Waar een zeer ontspannen sfeer is. Echt een aanrader voor een middagje uit. Naast een pluktuin is er ook een moestuin, theetuin, winkel en worden er workshops aangeboden. Een pareltje in Best! Daarnaast hebben ze ook een klein restaurant waar je momenteel eten kunt komen afhalen (Corona tijdperk). Volg ze daarom op instagram om geen belangrijke updates te missen en zo gauw als het kan, ga langs! Volg een workshop, plan een moestuinles in of ga er heerlijk plukken.

Adres: Heuveleindseweg 6 C, Best

Instagram: @buutvrijvoordehelepot00

Pluktuin Tintelfruit in Eersel

Wauw, dit is een biologisch gecertificeerde pluktuin! Weet je nog, mijn blog over de klimaatimpact van bloemen en mijn blog over hoe groen is de bloemist? Deze pluktuin is dus SKAL gecertificeerd. Iets om trots op te zijn! Vanaf 12 juni tot eind oktober ben je welkom in de biologische pluktuin te komen genieten van alle prachtige bloemen. Naast die pluktuin is er ook de mogelijkheid tot het volgen van creatieve workshops. In een aparte hoek van de pluktuin staan ook eetbare bloemen en er zijn veel bessen aangeplant.

Adres: Hoogstraat 5, Eersel

Website: Pluktuin de Tinteltuin

Facebook: de Tinteltuin

Pluktuin ’t Voortje in Mierlo

Deze pluktuin, staat er op de website, is een uit de hand gelopen hobby. Ha, dat ken ik! De website is wat simpel maar heeft alle informatie die je zoekt. Vanaf 1 juni is de pluktuin open. De tuin loopt langs het weiland en het bos. Op de website is te zien welke bloemen ze zoal kweken.

Adres: Voortje 55, Mierlo

Website: Pluktuin Mierlo

 

Bloemen pluktuin

In dit blog staan affiliate linkjes. Wanneer je iets besteld via deze linkjes ontvang ik daar een klein procent commissie over. Je betaalt niets extra maar helpt mij deze site te onderhouden