kerststal
DIY

Kerst DIY ideeën

Het kan nog nét: enkele leuke, snelle en simpele DIY projecten. voor de kerstdagen. Van die projecten waar je weinig tijd voor hoeft te maken en die ook nog eens superleuk zijn om samen met je kids te knutselen. Zeker als je twee weken kerstvakantie voor de boeg hebt. Zoek je nog meer inspiratie? Bekijk dan bij Ilse deze alternatieve kerstboom op doek. Eerder al ging Sanne van Style by Sanne aan de slag met een groene Kerst DIY

DIY 1 Servet stempelen

Mega simpel! En zo in huis, helemaal met de snelle service van Dille & Kamille. Dit heb je nodig: een katoenen servet, stempelinkt en een stempel naar keus. Nu stempel je zelf het gewenste patroon erop! Laat de inkt drogen en strijk het servet nog even na. Leuk inpakken voor de gelukkige en klaar is je kerstcadeau! Ook leuk om natuurlijk zelf te gebruiken bij het kerstdiner.

servet stempelen servet stempelen

servet stempelen servet stempelen

DIY 2 Kerstster van knijpers

Deze mooie, blanke minimalistische kerststerren maak je van knijpers. Een kwestie van de knijper uit elkaar halen en met houtlijm of het lijmpistool tegen elkaar aan lijmen (de helften). Dat houd je zo vol totdat je een ster hebt gemaakt. Ook erg leuk om met oudere kinderen te doen!

kerstster

DIY 3 Snowglobe 

Deze snowglobe maak je ook zo gemakkelijk zelf. Je kunt ‘m maken met of zonder water. Ik koos voor zonder want wilde toch geen risico nemen met lekken.

Dit heb je nodig:

  • glazen pot met deksel
  • boompjes en kerstfiguren (Action)
  • seconde lijm
  • nep sneeuw
  • glitters

Maak de pot goed schoon en droog. Lijm aan de binnenkant van de deksel de gewenste figuren. Druk goed aan. Vul de pot met sneeuw en glitters. Draai de deksel erop en klaar ben je!

snowglobe

sneeuwpop

snowglobe

2 reacties