Uitjes & adressen

Taart bij koffiehuis de Buurvrouw in Wijk en Aalburg

De hoogste tijd om weer wat leuke adresjes met jullie te delen! Vandaag is dat koffiehuis de Buurvrouw in Wijk en Aalburg. Misschien ken je het concept van deze koffiehuizen wel. Drinken, delen en dienen. Een non-profit koffiehuis waarbij elk kwartaal de omzet naar een goed doel gaat. 

Ik was er een keertje geweest samen met manlief en dochter, voor mijn verjaardag en ik kwam er zo enthousiast vandaan. Dit gaat mijn nieuwe hangplek worden als het continu rooster er is, appte ik vriendinnen. En dat is het inderdaad geworden! Nu de jongens tot 14.14 op school zitten heb ik samen met Jente meer mijn handen vrij om iets echt te gaan ondernemen.

Koffiehuis de Buurvrouw in Wijk en Aalburg

Het koffiehuis zit net achter het marktplein in Wijk. Als ik in de buurt ben probeer ik op de woensdagochtend hier de markt te bezoeken. Verder vind je er op het plein o.a een knusse Hema, Zeeman, Jumbo en enkele andere winkels.

Inmiddels heb ik hier al heel wat keertjes gezeten. Gezellig met Lewis toen hij onverwachts geen school had, of met een vriendin om eens gezellig bij te kletsen. Wat het koffiehuis zo toegankelijk maakt is de fijne sfeer die er is, de gastvrijheid van de vrijwilligers en de knusse speelplek voor de kleintjes.

Foto’s van de koffiezaak zijn uitgebreid te bewonderen via hun instagramaccount.

De buurvrouw concept

Koffiehuis de Buurvrouw heeft als motto: drinken, delen en dienen. Op hun website verwoorden ze dit zo:

Een warm welkom, oprechte aandacht, écht goede koffie van onze barista’s (drinken), dagverse taarten, overheerlijke tosti’s en een hand vol mooie activiteiten. We willen met het koffiehuis een warme ontmoetingsplaats creëren waar inwoners van Wijk en Aalburg zich thuis voelen. Waar mensen samen kunnen optrekken, waar nieuwe lokale ideeën ontstaan en waar het altijd een klein feestje is om langs te gaan.

Naast het delen van tijd en aandacht dichtbij is de Buurvrouw ook gericht op delen ver weg. De horeca-opbrengst per maand gaat als donatie naar een goed doel. (delen)

De ultieme drijfveer van De Buurvrouw is de wens om een goede buur te zijn voor mensen dichtbij en ver weg. Het tonen van liefde aan de ander, zoals Jezus ons lief heeft. (dienen) Mensen tot bloei laten komen in een omgeving die naar hen omziet. Delen in tijd en aandacht met mensen dichtbij, maar ook delen in (financiële)middelen met mensen in nood verder weg. (De Buurvrouw)

Iedere kwartaalomzet gaat naar een ander goed (christelijk) doel. De sfeer van het koffiehuis is ongedwongen. Alles is tot in de puntjes verzorgd. Het koffiehuis werkt met vrijwilligers (deelgenoten). Waar sommige organisaties daardoor afraffelen en halfslachtig worden is dat bij dit koffiehuis niet zo. De styling is perfect, de taartjes moeten eerst gefotografeerd worden (zo mooi zijn ze) en de koffie’s worden gemaakt door echte barista’s. Ook is wat je uiteindelijk afrekent geen grote aanslag op je budget. Aanrader!

Ook erg leuk zijn de andere activiteiten die ze organiseren. Zoals spelletjes ochtenden, brei en haak momenten en vrouwen- of jongerenavonden interkerkelijk. Positieve verbinding die we nodig hebben! Het deel-kastje buiten vind ik ook zo vriendelijk: een kastje met gratis boodschappen waarbij iedereen uit kan pakken.

Openingstijden en adres:

dinsdag en woensdag 9.00-16.00 en zaterdag 9.00-16.00

De Galerij 8A, Wijk en Aalburg

Reacties uitgeschakeld voor Taart bij koffiehuis de Buurvrouw in Wijk en Aalburg