nordhornn
Uitjes & adressen

Slapen op Erfgoed Bossem

Afgelopen weekend waren manlief en ik een nachtje weg. Dit keer kozen we voor Erfgoed Bossem. Een Twents pareltje waar je onder de sterren kunt slapen! Deze bijzondere ervaring zullen we niet snel vergeten.

erfgoed bossem erfgoed bossem

Erfgoed Bossem

Erfgoed Bossem is een historisch erfgoed in Lattrop – Breklenkam. De plek heeft een rijke familiegeschiedenis en inmiddels is de vijfde generatie aan zet om de boerderij en toebehoren te beheren. En dat doen ze niet zomaar!

Onze gehele bedrijfsvoering is zoveel mogelijk gericht op de natuurlijke kringloop om het erfgoed ook voor de volgende generaties te kunnen behouden en doorgeven. We houden onder meer zeldzame Brandrode Runderen, die zorgen voor een levendig landschap en voor een (h)eerlijk stukje vlees op het bord. We kiezen bewust voor het houden van zoogkoeien en specifiek voor het Brandrode Rund, omdat we de boerderij als totaalconcept zien waar gasten verblijven die de boerderij ontdekken, waar kwaliteit van leven voor mens en dier centraal staat. Het geproduceerde biologische rundvlees passen we toe in eigen keuken en wordt verkocht via eigen afzetkanalen, onder meer via het label Natuurboeren.
Alle bedrijfsonderdelen worden zodanig op elkaar en op de omgeving afgestemd, dat het kringloopprincipe zoveel mogelijk sluitend is. Educatieve activiteiten werken als extra bindende factor. (Bron: Over ons)

Wij sliepen een nachtje in de sterrenkubus. Een piepklein huisje met vide waar je letterlijk onder de sterren slaapt. In het huisje is alles wat je nodig hebt aanwezig. Een twee-pits gasstel, Senseo apparaat, waterkoker maar ook douche en toilet, een gezellige bank, kapstok en een compleet servies en keukengerei. We hadden er de ontbijtmand bij geboekt en die stond de volgende ochtend netjes op de veranda. Ook kun je er telescoop vinden met informatiemateriaal over sterren. Naast de sterrenkubus bieden ze ook overnachtingen aan in de boerderij of in de lodgetenten. Voor ieder wat wils! En of onthaasten hier lukt? Absoluut!

Onze pluspunten aan deze locatie:

  • warm onthaal en gastvrijheid
  • compleet ingerichte kubus, precies wat je nodig hebt voor enkele nachtjes
  • het werd ons duidelijk dat het personeel en de familie met zoveel passie voor hun bedrijf werkt en staat
  • de eetgelegenheid nabij
  • goed gedacht aan privacy
  • natuurrijke omgeving

Nu ben ik in principe geen vlees-liefhebber zoals jullie weten. Toch vind ik wel prettig om te weten dat de dieren op deze boerderij zo’n goed leven krijgen. Dat is wel anders dan het ‘supermarkt’ vlees.

erfgoed bossemerfgoed bossem

Onze minpunten: kort en bondig, geen!

Dit hebben wij gedaan in de korte tijd dat er we er waren:

  • De Bergvennen opgezocht, erom heen gewandeld en naar het drielandenpunt geweest
  • Nordhornn, Duitsland bezocht. Leuk stadje, op zaterdag is er een biologische groente en warenmarkt. Verder niet per se een heel bijzondere stad, wel veel bruggen (en water dus) en winkels.
  • Rond en op Erfgoed Bossem kun je heel veel wandelingen maken of fietsroutes nemen
  • Op de terugweg hebben we Nijmegen bezocht

Lees hier waar we vorig jaar een nachtje weg boekten!

erfgoed bossem