HAY coat rack
Wonen

Design kapstok van hout

Onze slaapkamer krijgt een frisse wind. Geen grote aanpassingen maar wel een paar fijne veranderingen. Zoals deze kapstok van hout die naast praktisch ook erg mooi is. Want rondslingerende blouses, sjaals en accessoires krijg je al snel in een kleine ruimte. Nu hebben ze allemaal een plekje. 

HAY coat rack

Deze kapstok viel ons op door het ruitvormige patroon. Verder heeft een minimalistische uitstraling wat nu ook de trend is. We willen allemaal een rustiger leven en daarom ruimen we meer en vaker op. We omringen onszelf het liefste met enkel spullen die ons levensverhaal vertellen. Geen opsmuk, geen tierelantijnen meer maar alleen de stukken die een waardevolle toevoeging zijn aan ons interieur en ons leven. Drukte in ons interieur ervaren we nu sneller als rommelig. In een kleine ruimte proberen we daar nog meer op te letten. Het geoliede essenhout straalt die rust uit. Hout is een natuurlijk product wat veel meer leven uitstraalt dan enkel plastic, toch? De kapstok is niet groot maar biedt ruimte genoeg voor de mooiste accessoires, kleding of sieraden.

De Coat Rack is een speels design. Ontworpen door Shane Schnek die voor o.a HAY en MENU ontwerpt. Deze Kapstokken kun je ook in groepjes samen ophangen voor een groot grafisch effect. Dat had hier uiteraard niet gekund. Ik heb nog een DIY project in de schuur staan die ernaast komt en waar ik jullie binnenkort meer over zal laten zien. Daarop komt ook de spiegel die ik voor het gemak aan de kapstok heb gehangen. De kapstok is van het Deense merk HAY.

HAY coat rack

Deze kapstok past eigenlijk wel in iedere ruimte. Hang ‘m in de keuken op voor alle linnen boodschappentasjes of gehaakte netjes. Natuurlijk is de hal ook een perfecte plek. Of in de schuur, direct als je binnenkomt. Voor alle jassen, tassen, sjaals en mutsen de komende tijd. Of in de kinderkamer, als stijlvol kledingrek waar je kleintje zelf bij kan. Kortom, je kunt er alle kanten mee op. Je kunt naast geolied essenhout ook kiezen voor zwart en wit. Meerdere naast elkaar versterkt het speelse effect. Ik ben erg blij met de kapstok. Wat vinden jullie van deze design kapstok? Zou je die zelf ook in huis ophangen?

Binnenkort zal ik jullie dit wandje weer laten zien want dan is deze hopelijk af!

HAY coat rack HAY coat rack

 

Deze blog schreef ik in samenwerking met MisterDesign