Duurzaam speelgoed
Kids blog

Duurzaam speelgoed voor je dreumes

Onze jongste werd onlangs nog 1 jaar. Uiteraard kozen we voor duurzaam speelgoed. Iedere verjaardag vieren we het liefste zo duurzaam mogelijk. In dit blog geef ik tips voor duurzaam verjaardagen vieren en dito speelgoed. Had jij al aan deze tips gedacht?

Ieder jaar tover ik dezelfde stoffen vlaggenlijn tevoorschijn. We hebben de slinger al sinds ons trouwen! Nu pas beginnen er wat scheurtjes te komen hier en daar in de stof. Het is een duurzame manier voor verjaardagsversiering. De ballonnen schaf ik wel nieuw aan, zo ook een cijfer folie ballon. Maar bij ons is het niet over de top.

Duurzaam je verjaardag vieren

Ook schaffen we geen plastic bestek aan en dito servies. Wij gaan gewoon voor ons eigen inventaris. Gebaksbordjes verzameld van brocante markten en kringloop gelukjes. Een bonte verzameling maar wel zo gezellig.

Andere tips:

  • ga voor papieren en stoffen versiering in plaats van plastic
  • pak cadeautjes in met stof of mooi inpakpapier in plaats van (plastic) folie
  • in plaats van een cadeau kun je ook een herinnering geven, bijv. dagje weg samen met opa en oma

loopkar Otto

Duurzaam speelgoed voor de kleintjes

Wij kiezen altijd wel voor duurzaam houten speelgoed voor onze kinderen. Zo kozen we bij Fender voor een klein houten keukentje toen hij 2 jaar werd. En bij Lewis juist voor lego omdat Fender dat ook erg leuk vind en er zo veel mee gespeeld zou en gaat worden. Bij OTTO zag ik ook heel veel houten speelgoed. Voor Jente kozen we voor een houten loopkar. Ze kan zichzelf al optrekken dus ze gaat er straks veel achter stappen verwachten we. Het is niet alleen een loopkar maar heeft ook voorop leuke activiteit, de blokken stoof is dan ook favoriet. Een cadeau waar ze al veel mee speelt! Zo ontzettend leuk om te zien 🙂

Het merk Pinolino kiest voor hout uit duurzame kap, wel zo’n fijn en verantwoord idee! Verder vind ik de loopkar heel mooi vorm gegeven, een rustig design en geen schreeuwerige kleuren. Dat vinden papa en mama ook fijn.

houten loopkar duurzaam speelgoed