boompje
Lifestyle

Kersttag 2018

Met een aantal andere bloggers doe ik mee aan de kersttag 2018, bedacht en begonnen bij Galabria.be. Ik neem de tag over van Linspiration. Een tag waarbij we ingaan op een aantal persoonlijke vragen rondom Kerst. Onderaan kun je doorklikken naar de antwoorden van andere bloggers. Bij deze de mijne!

WAT BETEKENT KERST VOOR JOU?

Kerst is voor mij een moment om stil te staan bij de geboorte van Jezus. Ik ben christen en vier graag met mijn gezin de christelijke boodschap, in de kerk maar ook thuis. Stilstaan bij en uitdelen aan. Dat uitdelen doe ik door middel van een kerstpakket, georganiseerd door onze kerk. Dit jaar krijgen alle noodhulpverleners van Barneveld een tof kerstpakket en werden mantelzorgers ook extra beloond. Maar ook via onze eigen connectgroepen delen we pakketten uit. Dit jaar mogen wij er ook iemand uit onze straat mee blij maken, zo leuk!

sneeuw

HOE ZIET JOUW IDEALE KERST ERUIT?

Hoe gezellig ik familie ook vind, hysterisch vind ik die dagen wel. Hysterisch druk vooral, dat komt toch ook wel omdat je veel in de weer bent met je kinderen. Daarom doen we familie bezoeken om en om elk jaar, de ander dag is voor onszelf. De andere kerstdag is mijn meest ideale: lekker thuis, niets hoeven, een gezellig ontbijt en als de kindjes s’avonds op bed liggen sloven Matthias en ik ons uit voor een fijn diner samen.

WAT IS JOUW FAVORIETE KERSTFILM?

Dat is toch wel een klassieker, ‘White Christmas’ met Bing Crosby en Danny Kae. En dan met warme chocolademelk tegen elkaar aan genesteld op de bank, samen kijken. Niet echt super als kinderfilm trouwens, de spanningsboog en zo.

WELK LIEDJE MOET ABSOLUUT OP MET KERST?

‘Last Christmas’ van WHAM en ‘Drive me home for christmas’ zijn hier favoriet. Ik kan ook erg genieten van klassieke muziek, thuis luisterden we vaak naar koren op cd. Op de één of andere manier kan ik daar met de kerstdagen meer van genieten dan in de rest van het jaar.

HEBBEN JULLIE EEN TRADITIE MET KERST, ZO JA WELKE?

Het kerstontbijt op eerste kerstdag. Wij gaan 23 december al naar onze kerstdienst in de kerk. En slaan dit keer de kerstnachtdiensten over. Dus eerste kerstdag is echt ultiem relaxt dit jaar voordat we naar familie gaan. Op tweede kerstdag dineren we zelf uitgebreid, als de kinderen op bed liggen. Een andere ’traditie’ is op tweede kerstdag beneden slapen. Dat zal voor Fender niet opgaan maar Lewis mag gezellig tussenin op het grote matras in de woonkamer slapen. Uiteraard met film en lekkers!

kerstballen

WAT STAAT ER BOVENAAN JOUW WISHLIST DIT JAAR?

Wij geven elkaar een paar kleine cadeaus met kerst. Ik heb niet echt wensen maar met een boekenbon of een mooie zero waste toevoeging ben ik erg blij maar net zo lief heb ik iets van manlief-door-hem-zelf bedacht (dus niet door mij en dat is toch de ultieme kerstgedachte)

LIEVER EEN WITTE KERST OF EENTJE IN DE ZON?

Een witte is wel zo leuk. Het hoort toch echt bij kerst. Even erop uit samen met de slee, lijkt me geweldig voor de jongens. Om daarna weer warm thuis te zitten, onder een plaid en met een goed boek.

kerstversiering

DOE EEN KERSTWENS!

Mijn wens is dat eenzaamheid geen thema zal zijn voor de mensen die ik ken, de mensen uit mijn dorp en mijn omgeving. (Voor niemand niet natuurlijk maar dat klinkt zo ‘groot’). Ik hoop echt dat niemand met kerst alleen hoeft te zitten vanuit eenzaamheid, want dan ligt de nadruk zo stevig op samen-zijn en als je dan niemand hebt is het extra pijnlijk…

EEN ECHTE KERSTBOOM, EEN NEPPE OF HELEMAAL GEEN?

Dit jaar een kleine boom op de tafel, met kluit. Zodat na trouwe dienst de boom in de volkstuin kan worden gezet, volgend jaar er uit enzovoort. Lekker duurzaam! Kerst zonder boom is toch wel kaal in huis.

WAT IS JOUW ULTIEME TIP VOOR EEN KERST ZONDER STRESS?

Ik haast me erbij te zeggen dat ikzelf introvert in elkaar steek en dus kerstdrukte niet goed kan hebben. Dus voor mijzelf zou dat zijn: zorgen dat alles goed georganiseerd is en voorbereidt zodat ik niet in de stress HOEF te schieten. En als er dan toch iets niet goed is voorbereidt, jammer dan. Het is maar kerst mensen.

LAST BUT NOT LEAST, WANNEER DOEN JULLIE DE CADEAUS OPEN?

Op eerste kerstdag.

Lees de kersttag verder bij: