Tisserand etherische olie
Lifestyle

Mijn ervaringen met etherische olie merken

Geregeld krijg ik naar aanleiding van mijn blogs olie en bevindingen de vraag welke etherische olie merken ik nu gebruik. En wat mijn ervaringen met deze etherische olie merken zijn. In dit blog deel ik die informatie. Het is echt belangrijk om hier je eigen onderzoek in te doen. Dus gebruik dit blog als duikplank voor je eigen zoektocht!

Etherische olie hebben nog steeds mijn interesse. Weliswaar nu wat minder vanwege de zwangerschap maar zo nu en dan gebruik ik nog wel eens een soort olie of ik verwerk de olie in een zalf. Ik ben in aanraking gekomen met deze wonderlijke wereld via Young Living starterkit. Toch bewandel ik liever een andere weg via verschillende merken. Mocht je meer willen weten waarom, hoe en wat mag je me altijd een mailtje sturen. Dan zal ik mijn keuze toelichten.

Geregeld krijg ik vragen over etherische olie, al hoewel ik een hobby gebruiker ben (en absoluut geen therapeut!) vind ik het erg leuk om op de meest gestelde vraag in te gaan. Vandaar dit blog!

Mijn ervaring met verschillende etherische olie merken

Dat etherische olie populair is is ook wel duidelijk. Zelfs bij de Action en de HEMA (niet doen) kun je een geurbrander met een goedkope set aan chemische parfums kopen. In dit blog deel ik waar je op moet letten bij het kopen van etherische olie. Het zijn die goedkope merken die ik dan ook niet zal aanraden. Zonde van je geld en allesbehalve gezond. Naast dat laatste is vaak ook verkeerd gebruik evengoed van goede, biologische merken ongezond. Een te zware belasting voor je lever bijvoorbeeld. Het is dus echt verstandig om daarin goed onderzoek te doen en de juiste kanalen te volgen. Zoals:

 • Aromalifestyle Nederland
 • Het instagramaccount van natuurgeneeskundig therapeut in opleiding Natuurmama alias Thirza Wondergem
 • Op Instagram ook actief is Est Pura, tevens ook een shop die Plant Therapy verkoopt (geen MLM)
 • De kennisbank van Tisserand. Dit is een merk (Robert Tisserand) wat ook uitgeroepen is tot beste aromatherapie van het jaar. Daarnaast kun je ook hier gratis cursussen volgen, wetenschappelijke onderzoeken inlezen en je onderdompelen in veilige kennis.

Je zult al snel ontdekken dat de meeste (niet allemaal) MLM verkopers van bijvoorbeeld Young Living en Doterra hele andere standaarden erop nahouden. En andere adviezen geven. Adviezen die helaas meer schade dan goed doen, NOS op 3 bewees dit laatst wel met hun korte docu over etherische olie en de valse gezondheidclaims. Laat je daarom adviseren door mensen die er echt voor geleerd hebben in plaats van tante Truus en tante Nellie die op basis van facebookgroepen en upliners (de mensen boven hen in het piramide stelsel) hun adviezen geven. Vaak krijg ik het verwijt dat ik hiermee niet oprecht ben dit te delen. Maar in mijn ogen is gezonde kritiek altijd oprecht. Een stuk oprechter dan maar lukraak roepen dat oregano olie Corona kan verdrijven, bijvoorbeeld. (Ja echt!) Het is dus echt goed je eigen onderzoek te doen. Kijk wat bij je past!

Mijn ervaring met Plant Therapy etherische olie

Opgericht door Chris en Amanda Jones in 2002, verklaart Chris op de bedrijfswebsite:

“Ons uiteindelijke doel is niet om het grootste bedrijf in essentiële olie te zijn; het is om een positieve impact te hebben op het leven van zoveel mogelijk mensen. Uiteindelijk denk ik dat dit alleen mogelijk is door onze klanten een uitzonderlijke ervaring te bieden waardoor ze blijven terugkomen. Door een dergelijk hoogwaardig product tegen een betaalbare prijs te verkopen, hebben we niet alleen een positieve invloed op het leven van onze klanten, het geeft ons ook de financiële middelen waarmee we minderbedeelden kunnen helpen om gelukkiger, gezonder en meer te leven productief leven”

Plant Therapy is een Amerikaans merk, geen MLM (Netwerkmarketing) Ze hebben een aantal van de strengste kwaliteitsgaranties en testen in de industrie ondergaan en als het belangrijkste punt van kwaliteit, is wereldberoemde etherische olie-expert Robert Tisserand, samen met verschillende analytische laboratoria, onderdeel van het Plant Therapy-team. Het merk test ook verschillende monsters van verschillende leveranciers voor elke olie om ervoor te zorgen dat elk ingrediënt van hoge kwaliteit is, voordat het zelfs wordt gedestilleerd of geproduceerd.

Dit merk biedt een uitgebreide lijn van essentiële oliën, van afzonderlijke oliën en synergetische oliemengsels tot draagoliën, roll-on-flessen samen met lichaamsverzorging, geschenkverpakkingen en accessoires. Het heeft zelfs de eerste ooit volledige reeks KidSafe-synergieën gecreëerd, geformuleerd door Tisserand, zodat ouders kunnen weten dat ze alleen de veiligste en meest effectieve oliën op de markt voor de kleintjes gebruiken. Super! Hier in Nederland kun je terecht bij @estpura om hun producten te kopen en/of mee te bestellen. In haar webshop vind je daar alle informatie die je nodig hebt.

Op het instagram olie account kun je de hele review lezen. Ik ben super enthousiast over dit merk, het is van mega goede kwaliteit en ze hebben een groot aanbod. Heel fijn vind ik de duidelijke Kids Safe labels, hoef je dat zelf niet meer op te zoeken. Ze hebben sets en uitgebreide informatie op hun label staan.

Mijn ervaring met Primavera Life etherische olie

Wauw, ik ben zo blij met dit merk! Wat een ontzettend groot aanbod, goede werking en mooie visie. Dit Duitse merk heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zo is hun hoofdgebouw helemaal zelfvoorzienend, en hebben ze een tuin met meer dan 38.0000 geneeskrachtige kruiden en planten.

Primavera heeft 8 kernwaarden:
1. een verantwoorde omgang met mensen en leefomgeving op ALLE beslissingen
2. voor alle uitdagingen gaat PVF creatief, innovatief en succesvol te werk
3. PVF streeft ernaar producten zo fair trade mogelijk te telen en producten tegen de beste kwaliteit aan te bieden
4. PVF heeft een holistische benadering
5. PVF heeft een duidelijke en eerlijke samenwerking met partners en contacten
6. PVF adviseert klanten zo eerlijk mogelijk en denkt graag mee om aan alle wensen te voldoen
7. PVF bezit een goede en gedegen schat aan kennis en informatie (veiligheid)
8. bij PVF behandelen ze elkaar met respect, openheid, tolerantie en vertrouwen

Een groot aanbod. Onder te verdelen: eco, bio of wildpluk. Hun website oogt wat ouderwets (vind ik), en je kunt op meerdere verkooppunten online en via de groene drogist terecht voor hun producten. Zelf ben ik nogal fan van ‪Ecco-verde.nl‬
Ze hebben ook een speciale KIds-lijn. Je krijgt de producten thuis met handige boekjes (tenminste, via hun webshop) met veiligheidsrichtlijnen, gebruik en meer achtergrondinformatie en een catalogus. Zelf vind ik hun webshop (via hun site te bezoeken) niet zo gebruikersvriendelijk. Maar los van dat, het aanbod is erg groot. Ook voor andere producten: natuurcosmetica e.d Hun instagram bereik is ook erg groot, en ze zijn actief. Wel even op ‘vertaling’ klikken want als is in het Duits.

De rest van de review en WAAROM ik zo enthousiast ben over 1 specifieke blend van hen, lees je hier.

Mijn ervaring met Chi etherische olie

Dan nu over naar mijn ervaring. Ik heb op mijn gedeelde instagram account hier al uitgebreider over geschreven dus ik zal hieronder wat beknopter zijn. Chi is een Nederlands merk, het bedrijf zit in Breda. Het is een klein bedrijf maar met ontzettend veel keus. Velen niet onbekend want dit merk koop je bij de natuurdrogist / de groene drogist of de reguliere drogist. CHI bestaat sinds 1979, da’s al best lang dus en ontwikkelt natuurzuivere en natuurlijke producten met hoge kwaliteit (aldus de site). CHI heeft eerlijkheid hoog in het vaandel daarom is het lijntje met de boer en producent zo kort mogelijk. Zo kunnen ze ook verantwoordelijk blijven voor het hele proces. Om die reden hebben ze ook een keurmerk: het EKO keurmerk en ze kiezen zoveel mogelijk voor wildpluk en/of biologisch. (lees verder hier)

Mijn ervaring met Chi etherische olie is goed. Een tijdje terug zette ik ‘Naouli’ in tegen verkoudheid. Een half uurtje per dag in de diffuser en de verkoudheid zakte al snel. Enige nadeel vind ik de druppelaar. Niet erg handig in gebruik. Verder ruime keus, als je de rest van mijn review wilt lezen moet je even op het linkje klikken.

www.chi.nl

Mijn ervaring met Tisserand etherische olie

Tisserand gaat way back. Robert Tisserand begon in de late jaren 70 met zijn bedrijf. Hij deed toen alles zo wat zelf, toen zijn bedrijf nog in de kinderschoenen stond. Hij had aromatherapie gestudeerd en begon zijn eigen merk te ontwikkelen. Bij Tisserand heb je 3 opties om te kopen: biologisch geteeld, duurzame pluk en wildpluk. Sommige planten kun je nou eenmaal beter wild plukken omdat er geen complete velden van bestaan. Wat ik zo fijn vind aan Tisserand is de enorme (gratis) kennisbank online: het Tisserand Instituut. Je kunt een video cursus (gratis) volgen of een betaalde, al wil je meer weten over aromatherapie. Je kunt ook gewoon een goed boek halen in de bieb en afgaan op de info graphics op instagram van Tisserand. Ikzelf ben niet zo’n Engels lezer dus ik ben blij met al eerder genoemd, aromalifestyle.nl o.a en bovengenoemde. Ik vind Tisserand een heel fijn, goed merk en merk duidelijk verschil in kwaliteit tot aan de goedkopere merken. (lees verder hier) Mijn ervaring is dan ook alleen maar goed. De werking is super positief en het aanbod is groot. Koop voordelig via de Koopjesdrogist.nl bijvoorbeeld.

Tea tree olie heb ik ingezet tegen een schimmel. Die was zo weg! Geranium olie heb ik gebruikt in een parfum. Citronella zet ik in tegen muggen en vliegen. Hooikoorts is ook te ondersteunen met etherische olie: tea tree, lavendel, eucalyptus, citroen. Mijn man heeft zijn pillen niet meer nodig.

Een tof setje om mee te beginnen:

www.tisserand.com

(tekst loopt verder onder foto)

etherische olie merken

Mijn ervaring met Edens Garden etherische olie

Dit merk bestaat sinds 2004 en is opgericht door Grace Martin. In de organisatie van Edens Garden is er geen MLM. Je kunt wel punten sparen voor aankopen en deze kun je inzetten vanaf een bepaald bedrag. Je zit nergens aan vast, laat ik dat benadrukken. Omdat Edens Garden nog geen Europese verkooppunten heeft bestel je dus vanuit Amerika. Wanneer je onder de 24,00 inclusief verzenden blijft met je bestelling, betaal je geen douane en BTW. Dus, tip! Gelukkig heeft Edens Garden mooie gemiddelde prijzen en ook sets. En wauw die SETS! Als je voorheen wel bijv. Young Living of Doterra gewend was dan is dit merk echt zo’n fijne opvolger zonder het MLM systeem. Complete sets hebben ze. Groot en klein, zelf te beslissen welke EO erin komen of afgaan op hun keuzes. Daarnaast hebben ze ook nog een lijn met andere producten, hippe diffusers en accessoires. Maar terug naar de olie. Je kunt single oils kiezen of blends, dus niet enkel in een pakket. Ze hebben heel veel keus! (lees verder hier)

Recent heb ik de OK for kids roller set van 6 in huis gehaald. Wat ben ik daar blij mee! Deze is zo fijn (en veilig) inzetbaar, de blends zijn precies afgesteld op boven de 2 jaar. Veilige adviezen, gedegen kennis en een positieve werking. Wat wil je nog meer? Door een verzendingsfout heb ik de set twee keer ontvangen, deze mocht ik weggeven en heb ik dan ook gedaan via een winactie. Het toffe vind ik hun gulle houding daarin. Ik hoefde niks extra te betalen.

www.edensgarden.com 

Mijn ervaring met Farfalla etherische olie

Nu komen we aan bij een grote favoriet van mij! Dit merk gebruikt alleen biologisch of wild geplukte planten voor hun olie. Biologisch dus, maar ook nog eens fairtrade. Want zij kennen hun partners (boeren), ze zorgen voor eerlijke lonen en de hele business is fairtrade. Ik vind dat erg prettig. Met hun bedrijf steunen ze daarbij ontwikkelingsprojecten en ze hebben hun (internationale, Farfalla is een Zwitsers merk) papierwerk up to date. Omdat er geen tussenpersonen bestaan in hun bedrijf zijn hun prijzen prettig, eerlijk en te vergelijken met bijv. Tisserand. Ik bestel de olie vaak via ecco-verde.nl, ook vanwege de snelle levering. Farfalla breidt zich steeds meer uit maar is heel transparant in hun info en hun soorten olie. Ook zullen ze geen oogst doen als de oogst is mislukt. (lees verder hier)

Mijn ervaring met dit merk is goed. Ik ervaar duidelijk dat ze hun best doen om een kwaliteitsproduct af te leveren. Hun keurmerken kun je ook zien via ecco-verde.nl en ze hebben ook toffe bijproducten. Ze zijn echt eerlijk in hun info en de lijntjes die ze hebben met de boeren.

Bestel Farfalla via www.ecco-verde.nl

Conclusie etherische olie merken gebruiken

Je snapt vast dat er nog veel meer goede merken zijn! En zo blijf je ook altijd leren. Belangrijkste is wat ik al eerder noemde: dat je weet waar je op moet letten bij het kopen van etherische olie. Met de handige checklist uit dat blog weet je waar je op moet letten als je een goede en gezonde aanschaf wilt doen. Volatile Nederland bijvoorbeeld, voorheen de Levensboom, is een merk wat ik ook heb gebruikt en zou aanraden alleen vind ik hun shop en site zo ontzettend niet gebruikersvriendelijk dat ik er niet nog meer gebruik van maak. Uiteraard zijn er nog veel meer andere goede merken.

Welke merken gebruik jij zoal graag (non MLM)?

In dit blog staan affiliate linkjes. Wanneer je iets besteld via deze linkjes ontvang ik daar een klein procent commissie over. Je betaalt niets extra maar helpt mij deze site te onderhouden

8 reacties

 • Marja

  Hoi, door verder te zoeken naar geschikte essentiële oliën ben ik op je blog terecht gekomen. Ook ik ben begonnen met young living en daar heb ik een beste voorraad van. Nu heb ik een zoon met autisme en ik wil hem graag ondersteunen met oliën aangezien hij daar baad bij kan hebben. Nu had ik vetiver nodig en een 5 mol flesje van yl is zo prijzig dat ik op zoek ben gegaan naar alternatieven. Het MLM stond me echt tegen en daarbij ook het sektarische. Tip als je Netflix hebt, kijk de docu (un)well, de eerste aflevering gaat over essentiële oliën, een eyeopener.
  Ik ben voor nu uitgekomen op Rocky Mountain Oils (RMO). Per olie staat er wat de testresultaten zijn en wat er in zit. Zo staat er duidelijk dat de rollers verdund zijn en in welk percentage. Dan weet je wat je koopt en kun je daarop een beslissing maken. Ze hebben een kidsline en deze is 98% verdund zodat deze veilig te gebruiken is. Nu heb Ik de kidsline van YL bekeken en de geneyus bevat Caprylic/capric triglyceride, dit is een kunstmatige olie. Vm dus gewoon opvul middel. Mijn inziens is YL gewoon niet transparant en deze ga ik dus ook niet gebruiken. RMO raad ook af om oliën in te nemen, nu staan over een aantal oliën extra info over hoe te gebruiken en van pepermuntolie is het bekend dat dit kan helpen bij PDS, RMO zegt daarover dat als je toch zou willen innemen dit het beste kan overleggen met een aromatherapeut en niet zo maar iets doen. Dat vind ik een goed uitgangspunt.
  Voor nu vind ik het een nadeel dat ik RMO moet importeren en dat dit veel extra kosten meebrengt. Daarom denk ik dat ik plant therapy ook wil gebruiken, deze kan ik gewoon via een Nederlandse webshop bestellen. Heb je RMO ook in overweging genomen of nog nooit van gehoord?

  • Stella Kralt

   Hey! Dank voor je reactie, tof om te lezen dat je bij een beter alternatief bent uitgekomen. Ik heb wel van dat merk gehoord maar je kan het uit enkel Amerika nog bestellen toch? Dan betaal je inderdaad extra kosten zoals BTW invoering en douanekosten. Daarom bestel ik liever in Nederland. Estpura.nl verkoopt Plant Therapy, echt een onwijs goed merk. Enorm tevreden over. Oh dat van die opvulmiddelen wist ik niet, waar kan ik dat terug vinden dan voeg ik dat toe aan dit blog. Dank nogmaals!

   • Inge

    Hoi Stella,
    Wat ben ook ik blij met je blog zeg! Mijn onderbuikgevoel over yl wordt zo bevestigd. Ik ben helemaal fan van de oliën sinds kort en wil ook echt over gaan op natuurlijke producten qua shampoo enzo. Maar yl is zo duur…en t idee dat ik zelf dingen moet gaan verkopen om mn olietjes betaalbaar te houden, dat gaf me buikpijn. Ik ben super blij met je tips van kwalitatief goede en betaalbare alternatieven plus een hele databank aan informatie! Dankjewel!
    Groetjes Inge

    • Stella Kralt

     Graag gedaan Inge! 🙂 Wat tof dat je zulke stappen gaat zetten, helemaal op je eigen tempo. En als je een ander merk gaat gebruiken, dan ben je nog steeds goed genoeg ook al doet YL en hun clan geloven van niet. Veel succes!