Tisserand etherische olie
Lifestyle

Mijn ervaringen met etherische olie merken

Geregeld krijg ik naar aanleiding van mijn blogs over Young Living olie en bevindingen de vraag welke etherische olie merken ik nu wel gebruik. En wat mijn ervaringen met deze etherische olie merken zijn. In dit blog deel ik die informatie. Het is echt belangrijk om hier je eigen onderzoek in te doen. Dus gebruik dit blog als duikplank voor je eigen zoektocht!

Etherische olie hebben nog steeds mijn interesse. Weliswaar nu wat minder vanwege de zwangerschap maar zo nu en dan gebruik ik nog wel eens een soort olie of ik verwerk de olie in een zalf. Ik ben in aanraking gekomen met deze wonderlijke wereld via Young Living. Zoals je vast hebt gelezen in mijn eerlijke bevindingen begon ik met de welbekende starterkit. Toch kreeg ik al snel een onderbuik gevoel en heb ik daarna gedeeld waarom ik Young Living niet meer zal gebruiken.

Deze blog levert me maandelijks nog steeds 5000 bezoekers op! Kennelijk delen meer mensen dit gevoel en met enige regelmaat krijg ik dan ook mails met vragen. Een van die vragen is: welk merk gebruik je nu en wat is jouw ervaring met die merken? In dit blog ga ik dieper in en deel ik per merk wat ik gebruik wat mijn ervaringen zijn met deze etherische olie merken.

Mijn ervaring met verschillende etherische olie merken

Dat etherische olie populair is is ook wel duidelijk. Zelfs bij de Action en de HEMA (niet doen) kun je een geurbrander met een goedkope set aan chemische parfums kopen. In dit blog deel ik waar je op moet letten bij het kopen van etherische olie. Het zijn die goedkope merken die ik dan ook niet zal aanraden. Zonde van je geld en allesbehalve gezond. Naast dat laatste is vaak ook verkeerd gebruik evengoed van goede, biologische merken ongezond. Een te zware belasting voor je lever bijvoorbeeld. Het is dus echt verstandig om daarin goed onderzoek te doen en de juiste kanalen te volgen. Zoals:

  • Aromalifestyle Nederland
  • Het instagramaccount van natuurgeneeskundig therapeut in opleiding Natuurmama alias Thirza Wondergem
  • De website, blog en instagram van kruidengeneeskundige (onder andere) Makor.care alias Jacqueline
  • De kennisbank van Tisserand. Dit is een merk (Robert Tisserand) wat ook uitgeroepen is tot beste aromatherapie van het jaar. Daarnaast kun je ook hier gratis cursussen volgen, wetenschappelijke onderzoeken inlezen en je onderdompelen in veilige kennis.

Je zult al snel ontdekken dat de meeste (niet allemaal) MLM verkopers van bijvoorbeeld Young Living en Doterra hele andere standaarden erop nahouden. En andere adviezen geven. Adviezen die helaas meer schade dan goed doen, NOS op 3 bewees dit laatst wel met hun korte docu over etherische olie en de valse gezondheidclaims. Laat je daarom adviseren door mensen die er echt voor geleerd hebben in plaats van tante Truus en tante Nellie die op basis van facebookgroepen en upliners (de mensen boven hen in het piramide stelsel) hun adviezen geven. Vaak krijg ik het verwijt dat ik hiermee niet oprecht ben dit te delen. Maar in mijn ogen is gezonde kritiek altijd oprecht. Een stuk oprechter dan maar lukraak roepen dat oregano olie Corona kan verdrijven, bijvoorbeeld. (Ja echt!)

Mijn ervaring met Chi etherische olie

Dan nu over naar mijn ervaring. Ik heb op mijn gedeelde instagram account hier al uitgebreider over geschreven dus ik zal hieronder wat beknopter zijn. Chi is een Nederlands merk, het bedrijf zit in Breda. Het is een klein bedrijf maar met ontzettend veel keus. Velen niet onbekend want dit merk koop je bij de natuurdrogist / de groene drogist of de reguliere drogist. CHI bestaat sinds 1979, da’s al best lang dus en ontwikkelt natuurzuivere en natuurlijke producten met hoge kwaliteit (aldus de site). CHI heeft eerlijkheid hoog in het vaandel daarom is het lijntje met de boer en producent zo kort mogelijk. Zo kunnen ze ook verantwoordelijk blijven voor het hele proces. Om die reden hebben ze ook een keurmerk: het EKO keurmerk en ze kiezen zoveel mogelijk voor wildpluk en/of biologisch. (lees verder hier)

Mijn ervaring met Chi etherische olie is goed. Een tijdje terug zette ik ‘Naouli’ in tegen verkoudheid. Een half uurtje per dag in de diffuser en de verkoudheid zakte al snel. Enige nadeel vind ik de druppelaar. Niet erg handig in gebruik. Verder ruime keus, als je de rest van mijn review wilt lezen moet je even op het linkje klikken.

www.chi.nl

Mijn ervaring met Tisserand etherische olie

Tisserand gaat way back. Robert Tisserand begon in de late jaren 70 met zijn bedrijf. Hij deed toen alles zo wat zelf, toen zijn bedrijf nog in de kinderschoenen stond. Hij had aromatherapie gestudeerd en begon zijn eigen merk te ontwikkelen. Bij Tisserand heb je 3 opties om te kopen: biologisch geteeld, duurzame pluk en wildpluk. Sommige planten kun je nou eenmaal beter wild plukken omdat er geen complete velden van bestaan. Wat ik zo fijn vind aan Tisserand is de enorme (gratis) kennisbank online: het Tisserand Instituut. Je kunt een video cursus (gratis) volgen of een betaalde, al wil je meer weten over aromatherapie. Je kunt ook gewoon een goed boek halen in de bieb en afgaan op de info graphics op instagram van Tisserand. Ikzelf ben niet zo’n Engels lezer dus ik ben blij met al eerder genoemd, aromalifestyle.nl o.a en bovengenoemde. Ik vind Tisserand een heel fijn, goed merk en merk duidelijk verschil in kwaliteit tot aan de goedkopere merken. (lees verder hier) Mijn ervaring is dan ook alleen maar goed. De werking is super positief en het aanbod is groot. Koop voordelig via de Koopjesdrogist.nl bijvoorbeeld.

Tea tree olie heb ik ingezet tegen een schimmel. Die was zo weg! Geranium olie heb ik gebruikt in een parfum. Citronella zet ik in tegen muggen en vliegen. Hooikoorts is ook te ondersteunen met etherische olie: tea tree, lavendel, eucalyptus, citroen. Mijn man heeft zijn pillen niet meer nodig.

Een tof setje om mee te beginnen:

www.tisserand.com

(tekst loopt verder onder foto)

etherische olie merken

Mijn ervaring met Edens Garden etherische olie

Dit merk bestaat sinds 2004 en is opgericht door Grace Martin. In de organisatie van Edens Garden is er geen MLM. Je kunt wel punten sparen voor aankopen en deze kun je inzetten vanaf een bepaald bedrag. Je zit nergens aan vast, laat ik dat benadrukken. Omdat Edens Garden nog geen Europese verkooppunten heeft bestel je dus vanuit Amerika. Wanneer je onder de 24,00 inclusief verzenden blijft met je bestelling, betaal je geen douane en BTW. Dus, tip! Gelukkig heeft Edens Garden mooie gemiddelde prijzen en ook sets. En wauw die SETS! Als je voorheen wel bijv. Young Living of Doterra gewend was dan is dit merk echt zo’n fijne opvolger zonder het MLM systeem. Complete sets hebben ze. Groot en klein, zelf te beslissen welke EO erin komen of afgaan op hun keuzes. Daarnaast hebben ze ook nog een lijn met andere producten, hippe diffusers en accessoires. Maar terug naar de olie. Je kunt single oils kiezen of blends, dus niet enkel in een pakket. Ze hebben heel veel keus! (lees verder hier)

Recent heb ik de OK for kids roller set van 6 in huis gehaald. Wat ben ik daar blij mee! Deze is zo fijn (en veilig) inzetbaar, de blends zijn precies afgesteld op boven de 2 jaar. Veilige adviezen, gedegen kennis en een positieve werking. Wat wil je nog meer? Door een verzendingsfout heb ik de set twee keer ontvangen, deze mocht ik weggeven en heb ik dan ook gedaan via een winactie. Het toffe vind ik hun gulle houding daarin. Ik hoefde niks extra te betalen.

www.edensgarden.com 

Mijn ervaring met Farfalla etherische olie

Nu komen we aan bij een grote favoriet van mij! Dit merk gebruikt alleen biologisch of wild geplukte planten voor hun olie. Biologisch dus, maar ook nog eens fairtrade. Want zij kennen hun partners (boeren), ze zorgen voor eerlijke lonen en de hele business is fairtrade. Ik vind dat erg prettig. Met hun bedrijf steunen ze daarbij ontwikkelingsprojecten en ze hebben hun (internationale, Farfalla is een Zwitsers merk) papierwerk up to date. Omdat er geen tussenpersonen bestaan in hun bedrijf zijn hun prijzen prettig, eerlijk en te vergelijken met bijv. Tisserand. Ik bestel de olie vaak via ecco-verde.nl, ook vanwege de snelle levering. Farfalla breidt zich steeds meer uit maar is heel transparant in hun info en hun soorten olie. Ook zullen ze geen oogst doen als de oogst is mislukt. (lees verder hier)

Mijn ervaring met dit merk is goed. Ik ervaar duidelijk dat ze hun best doen om een kwaliteitsproduct af te leveren. Hun keurmerken kun je ook zien via ecco-verde.nl en ze hebben ook toffe bijproducten. Ze zijn echt eerlijk in hun info en de lijntjes die ze hebben met de boeren.

Bestel Farfalla via www.ecco-verde.nl

Conclusie etherische olie merken gebruiken

Je snapt vast dat er nog veel meer goede merken zijn! En zo blijf je ook altijd leren. Belangrijkste is wat ik al eerder noemde: dat je weet waar je op moet letten bij het kopen van etherische olie. Met de handige checklist uit dat blog weet je waar je op moet letten als je een goede en gezonde aanschaf wilt doen. Volatile Nederland bijvoorbeeld, voorheen de Levensboom, is een merk wat ik ook heb gebruikt en zou aanraden alleen vind ik hun shop en site zo ontzettend niet gebruikersvriendelijk dat ik er niet nog meer gebruik van maak. Uiteraard zijn er nog veel meer andere goede merken, als je het mij vraagt: ga altijd voor biologisch. Of wildpluk of eco. Maar die biologische wettelijke bescherming, dat is wel een stuk zekerheid.

Welke merken gebruik jij zoal graag (non MLM)?

Geef een reactie