toiletpoeder
Zero Waste Leven

Toiletpoeder met etherische olie

Het is donderdag en daarmee tijd voor een DIY op donderdag is een vaste rubriek waarin ik recepten deel voor een meuk en troep-vrij keukenkastje en badkamerkastje! In schoonmaakmiddel en verzorgingsartikelen zit ook zoveel aan chemische toevoegingen: dat kan beter én gezonder!

Toilet schoonmaken

Niet iedereen’s favoriete klusje maar het kan natuurlijk wel op een verantwoorde manier. Ik heb heel wat vakantiebaantjes in de thuiszorg versleten en dan hing ik vaak half bewusteloos boven de wc pot, want de allesreiniger had mevrouw er wel zelf even in gedaan… Ik las een tijdje terug op nu.nl dat het gebruik van chemische schoonmaakmiddelen net zo ongezond is als roken!

Vandaag maken we toiletpoeder. Je kunt zelf kiezen hoeveel je maakt, de hoeveelheden hieronder zijn precies voldoende voor een flinke weckpot. Ik heb de meeste ingrediënten bij Holland & Barret gekocht.

Tekst loopt verder onder afbeelding.

Maizena

Dit heb je nodig:

  • 150 gram citroenzuur
  • 150 gram baking soda
  • 150 gram maiszetmeel (maizena)
  • 15-20 druppels etherische olie zoals citroen
  • theelepeltje en weckpot

Zo maak je het:

  1. Meng alle droge ingrediënten door elkaar
  2. Zorg voor een schone en droge weckpot
  3. Doe hierin alle droge ingrediënten
  4. En druppels als laatste de citroenolie erbij
  5. Lepeltje erin, dekseltje erop en een label en klaar is Kees!

Gebruik:

Schrob de pot met 2 lepeltjes toiletpoeder en een harde borstel hard door bij je schoonmaakronde. Spoel daarna door. De poeder wordt na verloop wat brokkelig. Dat is niet erg.