Duurzame Sintcadeaus
Uncategorized

Duurzame Sintcadeaus onder de 20,00

Sinterklaas is weer bijna in het land. En dan gaan we graag voor duurzame Sint cadeaus. Ik houd per kind ongeveer 5 cadeautjes aan op pakjesavond. Ik vind dat meer dan genoeg! In dit blog verzamelde ik een aantal duurzame cadeautjes onder de twintig euro. Ga jij ook voor duurzaam dit jaar?

Met als eerste deze prachtige vormgegeven stapeltoren, voor peuters en kleuters. Leuk, uitdagend en educatief speelgoed. Een andere vorm, niet rond of vierkant maar schots en scheef zou je kunnen zeggen. Deze stapeltoren kost 15,00 en is duurzaam vanwege de materiaalkeuze.

houten stapeltoren

Ook aan de kleintjes kan worden gedacht aan houten speelgoed. Zoals dit hippe telraam van Little Dutch. Ik ben niet de grootste fan van Little Dutch. Het speelgoed ziet er vaak hip uit maar aan de veiligheid is niet altijd goed gedacht (heb de ervaring van een blokkenstoof met te kleine onderdelen waar mijn dreumes bijna in stikte!) maar dit telraam komt door de rondes. En hij is ook mooi! Hier word er in elk geval druk mee gespeeld.

Ieder jaar krijgen de kinderen met Sint ieder een Gouden Boekje cadeau. Zo sparen we de hele reeks! Heerlijke kneuterige ouderwetse verhaaltjes. Ook dit jaar heb ik weer 3 boekjes op de kop getikt.

Recycle en reuse Sint

Hier in de gemeente Altena word er een speelgoedruil georganiseerd. Fijn voor de mensen met minder budget maar ook wanneer je duurzame keuzes wilt maken is het ruilen en hergebruiken van Sintcadeaus natuurlijk een heel goed idee! Er zo ontzettend veel speelgoed in omloop, het is gewoonweg zonde om weer nieuw te kopen en uit China te halen. Vaak doe ik een mix bij Sinterklaas. Nieuw en tweedehands. Bij tweedehands is het belangrijk dat je oplet of het speelgoed nog echt een ronde mee kan. Of het niet stuk is bijvoorbeeld en de kwaliteit nog goed is. Natuurlijk kun je ook bij de kringloopwinkel of op marktplaats terecht voor duurzame Sintcadeaus.

Duurzame merken tips voor kleine en grote Sintcadeaus

Hieronder nog een aantal favoriete winkels waar je duurzaam cadeaus kunt shoppen.

 

Ik ben benieuwd, waar let jij dit jaar op als je cadeaus gaat schaffen?

Reacties uitgeschakeld voor Duurzame Sintcadeaus onder de 20,00