natuur binnen
Wonen

Haal de natuur in huis: 5x tips!

Nu de winter eraan zit te komen, ga je waarschijnlijk veel tijd doorbrengen in huis. Met die koude temperaturen ga je namelijk minder snel naar buiten. Tijd om de natuur in huis te halen dus! Er zijn verschillende manieren die je kunt gebruiken om jouw huis om te toveren tot een groene oase. Hoe je de natuur in huis haalt? Lees snel verder, wij sommen wat tips voor je op.

Planten, planten en nog meer planten

Een hele makkelijke manier om de natuur in huis te halen is om meer planten aan je huis toe te voegen. Hiermee tover je jouw huis al snel om tot een gezellige, groene plek. Jouw huis wordt met behulp van wat planten al snel een stuk sfeervoller. Heb je maar weinig ruimte in huis? Ook dan kun je jouw huis groener maken met behulp van planten. Als je een kleine woning hebt, kan het een aanrader zijn om bijvoorbeeld planten op te hangen, zodat het niet in de weg staat. Wees creatief en laat een kleine ruimte jou niet tegenhouden om de natuur in huis te halen, want het is zeker mogelijk. Zorg ervoor dat je de planten in huis plaatst in mooie plantenbakken voor het mooiste effect. Hiernaar op zoek? Check dan zeker eens de collectie van Elho

Rustige kleuren

Als je de natuur in huis wilt halen, is het aan te raden om in je interieur gebruik te maken van rustige kleuren. Kleuren bepalen namelijk voor een groot deel de sfeer van de ruimte. Aan welke kleuren je zou kunnen denken? Denk bijvoorbeeld aan zachte kleuren, aardetinten of pasteltinten. Kies niet voor te felle kleuren, want op deze manier kan het enorm druk worden in jouw interieur. Op deze manier wordt het misschien iets te druk, waardoor het geheel juist wat rommelig wordt. Door rustige kleuren te gebruiken houd je het geheel wat netter.

Voeg hout toe aan je interieur

Hoe je de natuur ook in huis kunt halen? Door meer hout toe te voegen aan je interieur. Als we het hebben over de natuur, kan tenslotte hout niet ontbreken. Je zou hierbij dus kunnen denken aan het leggen van een houten vloer of het toevoegen van houten meubels. Door hout toe te voegen creëer je een warme uitstraling en komt de natuur terug in jouw interieur.

natuur binnen

Dierlijke elementen toevoegen

Wat je ook nog zou kunnen doen om de natuur in huis te halen, is het toevoegen van dierlijke elementen. Je kunt hierbij aan van alles denken. Van een beeld van een wild dier of een schapenvacht tot een gewei aan de muur: je hebt keuze genoeg. Uiteraard hoeft het niet altijd meteen zo opvallend, het kan ook een goede optie zijn om dierlijke elementen terug te laten komen in bijvoorbeeld prints of foto’s. 

Natuurlijke verlichting

De natuur in huis halen kun je ook realiseren door natuurlijke verlichting toe te voegen in huis. Maar waaraan kun je hierbij denken? Denk bijvoorbeeld aan het kiezen van een lamp in de kleur die voorkomt in de natuur, zoals groen of bruin. Ook zou je kunnen kiezen voor bijvoorbeeld lampen met houten of rieten elementen, zodat het helemaal bij de natuur past. Natuurlijke verlichting in combinatie met de andere bovenstaande dingen kan jouw interieur echt een boost geven.

Dit artikel betreft een geschreven link samenwerking. Ook samenwerken? Mail dan naar liefsvanstella@gmail.com