Wonen

Favoriete planten voor in huis – Gastblog InteriorTwin

Vandaag een gast-blog van Ilse van Elleswijk.  InteriorTwin  is een blog vol wooninspiratie. Met een achtergrond als interieurstylist geeft Ilse interieurtips, deelt ze DIY’s en verzamelt ze de leukste binnenkijkers en shoptips. Ook is Ilse gek op groen en deelt ze regelmatig verzorgingstips voor planten.

Een huis is wat mij betreft pas echt een thuis als er minimaal een paar planten in staan. Planten zorgen voor leven en sfeer in huis. Geregeld kom ik weer thuis met een nieuwe plant. Ik ben inmiddels opgehouden met tellen hoeveel planten ik heb. Wel weet ik dat er heel wat gieters water per week doorheen gaan.

Ook ik heb een aantal planten die het minder goed doen en soms moet ik er één vervangen. Wat mij betreft niet erg: de één koopt elke week een nieuw bosje bloemen, ik ga een paar keer per jaar naar het tuincentrum om mijn plantenverzameling weer aan te vullen. Uiteindelijk zal je waarschijnlijk ongeveer even duur uit zijn.

Een aantal planten zijn zeker weten favoriet. Ik deel mijn favorieten met jullie.

De bananenplant

De bananenplant staat eigenlijk bekend als een moeilijke plant om voor te zorgen, maar bij mij doet hij het juist super goed! Regelmatig groeit er een nieuw stekje aan.  Waarschijnlijk komt dit doordat ik planten soms te veel water geef, en de bananenplant kan eigenlijk nooit te veel water krijgen. Hij staat ook nog eens op de zonnigste plek in huis, dus wat wil je nog meer?

De Strelitzia

Nog een favoriet van mij is de Strelitzia. Deze plant is heel krachtig en statig en een echte eyecather dankzij zijn mooie bladeren. Bij mij staat hij in de slaapkamer, maar ook in de woonkamer zou deze plant mooi tot zijn recht komen. Wist je dat deze plant in de zomer zelfs buiten geplaatst zou kunnen worden?

De ananasplant

Ik kan echt niet meer zonder de ananasplant. Niet alleen ziet hij er heel grappig uit met zijn kleine ananas, hij helpt ook nog eens tegen snurken! Sinds ik dit plantje op het nachtkastje naast het bed heb geplaatst word ik nooit meer wakker van een snurkende man.

De Hertshoornvaren

Van de Hertshoornvaren heb ik meerdere planten in huis. De vorm van de bladeren vind ik erg leuk en hij combineert goed met andere planten. Deze plant kan als hangplant worden opgehangen maar ook gewoon in een plantenpot worden geplaatst.

De cactus

Een grote cactus staat altijd leuk in huis. Nu moet ik eerlijk bekennen dat, alhoewel de cactus als één van de makkelijkste planten bekend staat, er hier nog wel eens eentje sneuvelt. Te weinig of te veel water, ik weet het niet. Voor mijn grootste cactus ben ik extra lief in de hoop dat hij wel overeind blijft. En voor de kleine cactussen ga ik 1 keer per jaar naar het tuincentrum of de IKEA om mijn voorraad weer aan te vullen.

Volg Ilse op de volgende kanalen: www.interiortwin.com / @ilsevanelleswijk (Instagram) / Interiortwin (Facebook)