Wonen

Tube Audio van Piet Hein Eek

‘Hé wat is dat?’ horen we vaak als we de tube speaker van RVS op tafel zetten voor een gezellig achtergrondgeluid. Dit kleine ding, ontworpen door Piet Hein Eek steelt de show.  

‘Wat een leuk ding!’ riep een vriendin uit toen ik de tube liet zien. Eigenlijk loopt iedereen weg met onze kleine aanwinst en geef ze maar eens ongelijk. De speaker is licht, past in makkelijk in je hand, heeft een verstelbare antenne en je laadt hem eenvoudig op via USB kabel.  De Tube Audio Speaker heeft ook een mooi, helder geluid en is beslist zijn geld waard. Daarom is het per definitie een heel geschikt cadeau. Je kunt het apparaatje namelijk ook buitenshuis makkelijk meenemen. Ander voordeel: je hebt de keuze uit messing of RVS. Ik koos voor RVS, ook al zo’n duurzame toevoeging aan het ontwerp. De tube is door Piet Hein Eek die zich inzet voor duurzaam ontwerp. Piet werkt onder eigen naam maar ook voor andere labels. Zo ontwierp hij voor het label NLXL het bekende sloophout behang.

De Tube op een wandplank van HAY

Design Speakers doen hun naam eer aan: het oog wil ook wat. Een fraai design, een scherp geluid. Niet gek dus dat wij weg zijn van dit ontwerp. Je kunt eenvoudig verbinding leggen via bluetooth en je hele Spotify playlist afspelen. En, de mister himself vertelt je ook nog of de verbinding gelukt is of niet. Supereenvoudig te gebruiken dus. Wij zijn fan!

Dat hij fan is van sloophout kan ik waarderen want die passie deel ik al zal ben ik geen hoogwaardige designer uiteraard. Met een kast van sloophout studeerde Piet Hein Eek af. Je ziet het thema sloophout (gered hout) nog steeds terugkomen in zijn filosofie en ontwerpen. En zijn voorkeur gaat nog steeds uit naar afvalmateriaal. In zijn ogen heeft dat genoeg potentie voor een mooi design stuk in huis. Dat getuigt nog eens van duurzaamheid. Op die manier gaat materiaal weer een ronde mee en krijgt het een nieuwe bestemming. Er is nog iets moois wat Piet heeft opgezet en dat is de werkplaats waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geven zich te ontwikkelen en te ontplooien. Kijk, dat is niet alleen je werk uitleven maar ook je werk weggeven. Ik vind dat mooi.

De Tube wisselt geregeld van plek in huis. Nu een vaste plek op de Tray van Vitra

Nu heb ik op mijn lijstje staan om een hapje te gaan eten bij Piet. Zijn restaurant ligt in Eindhoven dus Brabant hoef ik niet uit. Ik zal vast mijn ogen uitkijken.

Dit artikel schreef ik als Advertorial voor MisterDesign. Ook samenwerken? Neem contact op via liefsvanstella@gmail.com