Wonen

Luchtplantjes

Luchtplantjes oftewel airplantjes zijn ideaal: ze hebben geen pot of potgrond nodig want ze halen hun voeding uit de lucht. Het enige wat ze nodig hebben is zo nu en dan even wat water. Je kunt zelfs luchtplantjes in een boeket gebruiken. Hoe tof! Voor de webshop Airplantshop testte ik twee airplantjes. 

Ik ontving 2 leuke producten van airplantshop namelijk de ‘jellyfish’. Deze jellyfish is een combinatie van een zee-egel en een airplant. In deze zee-egel zit een airplant genaamd ‘Tillandsia Usneoides’ ook wel bekend als Spaans mos. Doordat dit Spaans mos groeit in slierten, lijkt het in combinatie met de zee-egel net een kwalletje, vandaar de naam ‘Jellyfish’.

Ik hing de planten direct op aan onze lamp in de woonkamer. Met het handige visdraad wat meegeleverd word kun je de plantjes zo ophangen. Niet wetende dat Lewis enorm zou huilen en bang zou zijn! Hij verstopte zich zelfs achter de stoel. Oeps! Hij bleef er zo bang voor, ik snap dat wel een beetje. Toen heb ik ze verhuisd naar de keuken. Daar hangen ze nu gezellig voor het raam, gebroederlijk naast elkaar.

Nu met de droogte besproei ik de plantjes wat vaker. Gewoon simpel met de plantenspuit. Weer niet teveel want dan kunnen de plantjes gaan rotten. Door middel van licht kunnen zij water en voeding omzetten in o.a. glucose waardoor de plantjes goed kunnen groeien.  Direct zonlicht is niet goed voor de plantjes, dit is te fel. In de keuken valt er wat wel direct zonlicht maar dit is maar heel eventjes. Ik merk niet dat de plantjes daar veel last van hebben. Deze tip en andere handige tips staan ook op de website vermeldt.

Airplantshop heeft ontzettend veel keus! Ik verbaasde me erover dat er zoveel verschillende luchtplantjes te vinden zijn. Ook gekleurde, met stekels of een mos variant. Ook kun je in de webshop terecht voor voeding, plantenspuiten of glazen hangende vaasjes. Met de hoeveelheid keuze en informatie kun je een mooie set samenstellen. Luchtplantjes zijn ideaal voor mensen met niet zulke groene vingers! En, speciaal voor jullie: met de code thuisbijstella-jelly krijg je 15% korting op alle jellyfishes (behalve die in glas).

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Airplantshop. Wil je ook een eerlijk review? Stuur dan je voorstel naar liefsvanstella@gmail.com