Buiten

Mini make over in de achtertuin

YEAH, onze achtertuin is weer een stukje mooier geworden. Een stukje groener, hier en daar wat groente in potten en een klein terras. Het is nog niet af maar we zijn er bijna! De achtertuin begint eindelijk ergens op te lijken. 

Grootste plannen had ik. Een buitenkeuken, veranda, overdekt terras. Allerlei ideeën passeerden de revue. Maar ach, uiteindelijk kwamen we al snel tot de conclusie dat je een kleine tuin praktisch moet indelen. Waar laat je de fietsen als je een veranda wilt? Dat schuurtje bleek best handig.

Zitten en spelen

De ene hoek van de tuin is omgetoverd tot terras. We haalden rijen met stoeptegels weg. Dat staat niet alleen gezelliger maar is ook gezonder voor alle insecten in de tuin. Daarvoor in de plaats kwamen boomschorssnippers. Voor een natuurlijker effect. Ook kan het onkruid dan niet zo snel omhoog schieten. De steigerhouten bank verhuisde naar deze zonnige kant. Ook kwam er een tuinstoel bij en een gezellig hoekje met verschillende groentes. Zoals komkommer en pompoen in pot.

Maar die boomschors bleek nog best pijnlijk aan de voetjes te wezen. Ik viste er al een paar splinters uit in mijn voetzolen. En ook Lewis bleek niet zo fan. Best wel leuk dus dat ik toen een berichtje ontving van Merel. Merel heeft haar eigen bedrijf: Merel in wonderland. Een webshop waarin zij en haar man gave woonaccessoires toevoegen uit India. Lampen, vloerkleden, kleine meubels, buitenkleden…Voor ieder wat wils!

Ik koos dit buitenkleed uit. Wel vroeg ik Merel van tevoren of ze zeker wist dat dit product eerlijk is gemaakt, en er geen uitbuiting aan te pas is gekomen. Dat is gelukkig zo. Diverse woonaccessoires dragen het No Child Labour label en ook vind je het label Care&Fair terug. Ook hebben ze heel close contact met hun leveranciers en weten ze waar ze zaken mee doen.Het kleed is van hun eigen merk ‘Wonder Rugs’.

Dit buitenkleed is lekker groot en makkelijk op te rollen en mee te nemen. Afgelopen zondag gebruikten we het nog voor een picknick! Als je iets erop knoeit neem je het gemakkelijk af. Daarnaast is het kleed UV bestendig en gaat het dus langer mee. Vloerkleed keus genoeg bij Merel in Wonderland. Zowel binnen als buiten. We zijn enorm blij met dit kleed. Voor de kids is het super handig als ze buiten willen spelen en dat gebeurd hier altijd op blote voeten. Daarnaast staat het zoveel gezelliger!

 

Bedankt Merel voor het aandragen van deze samenwerking. Wil je ook een eerlijk review van jouw product? Stuur dan jullie voorstel naar liefsvanstella@gmail.com .