designmeubels
Wonen

Tips voor designmeubels kopen

Wist je dat je goedkoop designmeubels tweedehands kunt kopen? En je hoeft er niet eens voor naar een vintage markt. Lees verder.

Ben jij ook zo’n huismus die vaak de inrichting weer onder handen neemt? Wanneer je van inrichten houdt, dan vallen bij andere mensen thuis je ook de designmeubels op. Waar vinden mensen toch zo’n authentieke Gispen stoel? Of die mooie set Mies van de Rohe stoelen? En dan geen namaak, maar gewoon de real deal? Tweedehands design meubels kun je vinden op Whoppah. Dit weten nog maar weinig mensen, maar daardoor is het juist leuk. Het is een marktplaats, maar dan specifiek voor design meubels. Dus niet door een berg rommel zoeken naar een parel, maar gemakkelijk filteren op jouw favoriete items.

Tip 1: kies een stijl en stick with it!

De eerste tips voor het inrichten van je huis met designmeubels, is om de stijl te bepalen. Een veel gemaakte fout is om verschillende designs te combineren die niet bij elkaar passen. Sommige designmeubels zijn zo uitgesproken, dat er maar weinig anders naast kan. De meubels van Artifort zijn hier een voorbeeld van. Bij veel mensen is Artifort bekend van de Cleopatra chair van Geoffrey Harcourt. Kies je voor zo’n item? Dan kun je er niet veel andere designs meer naast zetten. Maak dus je keuze bewust en kijk naar het totale plaatje.

tweedehands designmeubels

Tip 2: zoek de onpopulaire items

Wat is mooi? Met die vraag worstelen interieurontwerpers, meubelontwerpers en kunstenaars. Het is onderhevig aan de tijdgeest. En moet het altijd mooi zijn? Juist sommige lelijke stoelen kunnen mooi worden door hoe comfy ze zitten! De eerder genoemde Celopatra chair van Artifort is een duur item, logisch want iedereen wil deze wel. Maar ga je voor de minder bekende items, zoals de Artifort F141 fauteuil of voor de minder iconische designmeubels van dit of van een ander merk? Dan betaal je maar weinig. Leer de must haves te spotten, ook als het nu nog geen icons zijn!

Tip 3: Kies voor kwaliteit

Designmeubels komen alleen goed tot hun recht in perfectie, zo is het nu eenmaal. Ga dus voor de designmeubels van goede kwaliteit. Liever iets meer betalen voor een perfect exemplaar dan voor een bank met een vlek erin. Laat eventueel het meubelstuk goed reinigen en impregneren, zo maak je je ook minder zorgen als je zelf een keer wat morst. Want hoe mooi de meubels ook zijn, uiteindelijk koop je designmeubels om je woonplezier te verhogen.

Gesponsord artikel.

Reacties uitgeschakeld voor Tips voor designmeubels kopen