Bamboe jaloezieën
Wonen

Zo verduurzaam jij je huis met bamboe jaloezieën!

Bij raamdecoratie denk je misschien niet snel aan duurzaamheid. Toch verschilt het enorm per raambekleding of iets wel of niet duurzaam is.Katoenen of stoffen decoratie zijn vaak erg belastend, wat veel impact heeft op het milieu. Daarnaast worden ze ook nog eens geverfd op een niet-milieuvriendelijke manier. Ben jij op zoek naar mooie raamdecoratie die ook nog eens duurzaam is? Check dan eens de mogelijkheden voor bamboe jaloezieën! 

De duurzaamheid van bamboe jaloezieën

Stoffen raamdecoratie hebben dus meer impact op het milieu. Maar hoe zit dat eigenlijk met bamboe jaloezieën? Het grote voordeel van het gebruik van bamboe is dat het een natuurproduct is. Bamboe groeit namelijk heel snel! Het belangrijkste waar op gelet moet worden is dat de bamboe op een duurzame manier verkregen is. Dus door gebruik van duurzame bossen die goed onderhouden (bijplanting) worden en niet door veelvoudige wildkap van prachtige bossen en oerwouden in Zuid Amerika bijvoorbeeld. Bamboe is een duurzame en milieuvriendelijke raamdecoratie keuze omdat je gebruik maakt van hout en niet van synthetische stoffen. Ook is bamboe een stuk lichter dan hout, dat is ook nog eens een voordeel. Daardoor zijn de jaloezieën een stuk platter en laten ze ook nog eens meer licht door.

(tekst loopt verder onder foto)

duurzame raamdecoratie

Wat betreft onze huidige raamdecoratie: wij hebben iets lichtdoorlatende rolgordijnen. Bamboe lamellen bestellen zou absoluut mijn volgende keus zijn! Het oogt erg natuurlijk en is makkelijk in onderhoud. Met een plumeau stof ik de huidige raamdecoratie nu af. Toch blijven er veel vliegjes in ‘achter’. Dat vind ik wel een nadeel aan het linnen wat we gekozen hebben. Bamboe jaloezieën zijn simpel in onderhoud: regelmatig afstoffen en afnemen met een klein beetje neutrale schoonmaakmiddel en een natte doek. Verder trekken de jaloezieën niet krom door de zon en zijn ze goed bestand tegen warmte en vocht.

Bamboe jaloezieën in ieder interieur

Ook een groot pluspunt is dat bamboe in vrijwel elk interieur wel mooi staat. In Scandinavische stijlen staat het erg licht, sfeervol en rustgevend. Maar in een retro en vintage interieur is het ook weer passend, en echt van vroeger. In een landelijke stijl staat bamboe strak maar warm. Kies je voor industrieel dan past de lichte bamboe look ook prima. Kortom, je kunt er alle kanten mee op. Ook door het materiaal zijn grotere maten mogelijk, waardoor je maatwerk kunt krijgen. Wil je ook nog een andere tint, dan zijn de bamboe jaloezieën verkrijgbaar in wit, zwart of verschillende bruin en grijs tinten.

Meer lezen over duurzaam wonen? Lees dan deze gast-blog eens van Warmer Huis