duurzaam wonen en leven
DIY

DIY minibieb maken

Via marktplaats scoorde ik een tijdje terug een leuk kweekkastje. Precies diep genoeg om boeken in te zetten en ook een deksel bovenop. Mijn minibieb voor de tuin, besloot ik direct. Al eerder hadden we een minibieb maar dat liep niet zo. Maar deze tuinbieb, daar zie ik wel wat in! Thuis ging ik aan de slag.

Minibiebs, ook wel bekend als free libary’s zijn boekenstalletjes langs de weg. Het idee er achter is dat je de bieb vult met boeken, dat een ander leent of ruilt. Zo blijft er genoeg aanwas en diversiteit te vinden in de bieb. Ik wilde er graag eentje vullen met het thema tuin, fictie en non-fictie en van moestuinen tot siertuinen en al dat soort gerelateerd.

Een minibieb zelf maken

  • houten kastje met deurtje of ruitje wat dicht kan (dit kan een nachtkastje zijn, vliegenkastje, vitrinekastje)
  • verf en verfgerei
  • boeken (wel zo handig)
  • een paal of grote voet om het kastje op vast te maken of haken

Het kastje heb ik eerst geschuurd. Daarna verfde ik het, hoe toepasselijk: groen. Toen de verf droog was ging er een laag buitenbeits over heen. Het kastje heb ik aan de achterkant van het speelhuisje laten bevestigen door manlief, net buiten onze tuin. Zo kunnen alle zondagse wandelaars en mede-tuinders het biebje goed vinden. Online heb ik de bieb aangemeld bij minibieb.nl

Ook aan de kinderen heb ik gedacht. Zo is er nu een tof boek over de kabouters te vinden van Rien Poortvliet maar ook een boekje speciaal voor kinderen over het kweken van groene vingers. Of een boekje van Fiep Westendorp over het dierencircus. Heeft niets met tuinieren te maken maar ja .. dieren leven ook in een tuin toch? Mocht je niks met tuinieren willen, er liggen ook 2 spannende detectives van A. Christie en een prachtige roman. Dus, voor ieder wat wils!

Via instagram kun je zien wat er zoal aan boeken te vinden is. Ik ben benieuwd naar alle ‘ruil boeken’ !