camping Lolotte
Uitjes & adressen

Buitenspeelcamping Lolotte

Weg in eigen land, dat zullen velen van ons de komende zomer gaan doen. En hoe leuk het is dan een lijstje van toffe campings te hebben of fijne slaapadressen met net dat beetje extra meer! In deze rubriek review ik de leukste adressen, je krijgt mijn eerlijke mening en beleving er gratis bij. En misschien nog wat hardop aanvullende suggesties. Met dit keer, buitenspeelcamping Lolotte in Neede (Gelderland). 

Afgelopen Hemelvaart weekend vertrokken wij met de tent naar camping Lolotte. Onze vrienden gingen met hun camper. Door een foutje stonden we niet naast elkaar maar wel op hetzelfde veld. Toffe filosofie: de velden op de camping (die overigens gemiddeld groot is) zijn ingedeeld op leeftijden van de kinderen. Zo hoef je je niet rot te sissen als er eentje jankt want er zijn meer huilende hummels op het veld rond 22.00 s’avonds…

Groene buitenspeelcamping in Gelderland

Wat mij direct opvalt is de groene ligging en beplanting. Veel bloemen te vinden, een heel beplantingsplan. Dat maakt de camping erg vriendelijk. Wij zitten op veld ‘Timpe’ en daar staan ook veel bomen. Zelf vond ik dat erg prettig, de velden zijn ruim en wijd opgezet en door de bomen ontstaat er nog meer diepte. Op elk veld zijn er speelplekken gemaakt van natuurlijke materialen, zand speelweides en spelmateriaal zoals op het ene veld een roeiboot in het zand, een ander veld is voorzien van een houten piratenboot en wil je bij het water zitten (ven/plas) dan kun je ook nog kiezen voor de bedachte modderpoel. Zoals al op de site staat, een gezinscamping voor buitenspeelkinderen. Er is bijpassende animatie: op zoek gaan naar natuurschatten of kampvuurles, met je papa in de prut of met mama in de modderpoel. Geen schreeuwerige kinderprogramma’s maar iets leuks en leerzaams, heel gaaf! En, als je kind weet hoe ‘die een vuurtje kan stoken dan kan de kennis direct in de praktijk worden gebracht. Overal op de velden vind je vuurwerkplaatsen waar gestookt kan worden op een veilige manier.

buitenspeelcamping Lolotte

Kleine faciliteiten

Op de camping zelf is nu de bar gesloten maar er is wel een afhaal toko. Erg klein, niet veel keus maar vooruit. Iedere ochtend toch weer een kopje koffie. De koffie zelf mag van mij qua kwaliteit nog wat beter (iets meer schuim op de cappuccino zou fijn wezen, als ik dan toch even mag zeuren) maar het is geen senseo. We rekenen 10,00 af voor 2 hipster merk aardbeienijsjes, 1 cappuccino en 1 cornetto. Verder kun je er ook terecht voor een cheese cake, muesli koek, ijsjes en hipsterbier. Broodjes voor de lunch, die mogen van mij wel op de kaart en de cheese cake er af (tipje). De afhaal is ook tevens de plek om broodjes van de bakker die je iedere dag kunt bestellen, af te halen. (m.u.v. zondag) Op sommige dagen staat er ook een frietkar en daar genoten wij de aankomstdag van. Er stond ook een foodtruck op de zaterdag met vegan menu, maar dat vonden we iets te prijzig.

Dan het sanitair. Verwacht geen nieuw gebouw maar wel lekkere warme douches, je mag zo vaak op het knopje drukken als je wilt. Je hebt er geen muntjes voor nodig. Een pluspunt op een camping met duurzame filosofie, je zou denken dat je dan gedoemd bent tot 2 minuten koud douchen na een bibberige nacht. De nachten waren inderdaad koud! Maar, een hoop zon (en koffie) doet een mens weer goed. Heb je geen tent? Dan kun je een tof ingericht blokhutje huren op veld Venne. Sta je pal naast de modderplas en zwemvijver. Ook is er overigens een klein zwembad.

buitenspeelcamping Lolotte

Conclusie in cijfers

Altijd leuk om cijfers te geven, al moet je deze natuurlijk zien als mijn persoonlijke voorkeur (dus met een korreltje zout nemen jongens)

Koffie: 7,5 (meer schuim!)

Sanitair (oude gebouw vlakbij de ingang): 7 (douchen zijn warm en gratis, wel wat krap maar vooruit). Alleen bij de baby ruimte koud water, hopelijk inmiddels verholpen. Verder: weinig toiletten (3 per geslacht). Nieuwe gebouw sanitair verdient een dikke 9, alleen al om de fraaie vormgeving.

Activiteiten kids: een dikke 10, verrassend origineel

Speelmogelijkheden kids: ook een dikke 10, buitenspeelpak geen overbodige luxe en neem de Bergstein laarsjes ook maar mee!

Vormgeving terrein: natuurlijk een 10, zoveel prachtig groen en afwisselend hoog/laag. Zelf zou ik er nog wat meer wilde bloemen zaaien of bloemenlinten voor bijen. Veel vogelhuisjes en diens bewoners gespot overigens! Ook de hangmatten her en der en picknicktafels vind ik een dik pluspunt.

Beheerders: aardige lui, kijken duidelijk met een frisse blik en eigen visie naar de camping die ze hebben overgenomen sinds 2 jaar. Duidelijk een camping met potentie en ontwikkeling. De communicatie zou iets beter/directer en sneller kunnen, nog meer een klant is koning gevoel doorgeven.

Komen we er nog eens? Ik denk van niet, voor ons een flink eind rijden en eigenlijk vind ik nieuwe plekken ontdekken net zo leuk. Maar de camping raad ik zeker aan!

Dit bericht is op mijn eigen initiatief geschreven.

buitenspeelcamping Lolotte

Deze slideshow vereist JavaScript.

Meer behoefte aan luxe? Deze review schreef ik over glamping Nunspeet