Uitjes & adressen

6 x erop uit in Brabant in de zomervakantie

De zomervakantie staat voor de deur! Misschien ga je net als ik op vakantie in eigen land. In ons land waar zoveel te ontdekken valt. In dit blog geef ik tips voor leuke en betaalbare uitjes in Brabant, omgeving land van Heusden en Altena en om en nabij Den Bosch. Ik hoop dat je er iets aan hebt! Veel plezier alvast.

Wandelen in de Moerputten, Den Bosch

Deze historische plek met vlonderpaden is echt de moeite waard om te ontdekken. De brug stamt nog uit oorlogstijd en de geschiedenis is voor oudere kinderen direct boeiend. De routes zijn niet wandelwagen vriendelijk overigens dus een draagzak is handig meegenomen!

Bezoek het Groene Hart in Giessen

In Giessen ligt een prachtig aangelegde moestuin naast ‘de Jager‘. Ook zijn ze hier bezig een waterspeelplaats te maken, kabelbaan en grote schommel. Het ideale adresje voor een klein uitstapje als je hier in de buurt bent. Loop rond door de moestuin, snoep wat frambozen, strijk neer op een bankje en laat de kinderen lekker spelen. (De speeltoestellen zullen er deze zomer zijn namelijk) Een ijsje bij ‘Het Brabantse land’ wat er naast ligt (brasserie restaurant en feestlocatie) is zo gehaald oh en vergeet niet een kijkje nemen in de oogstkast.

Adres:  Parallelweg 35, Giessen

Lekker genieten bij brasserie restaurant ‘de Laegt’

Hier is veel te doen! Een kinderboerderij, speeltuin en binnen-speel kamer voor de kinderen. Een uitgebreide menukaart voor zowel lekkere trek, lunch als diner of borrel. Kortom een all-in restaurant maar dan eentje met mega veel smaak en goed nagedacht over wat klanten kan aantrekken. Half juni gaan ze open, dus ga zeker een kijkje nemen!

https://www.brasseriedelaegt.nl/

p.s als je in Almkerk bent, ga dan eens langs bij de eerste onderneming van dit echtpaar. ‘Lunchroom van Alles Wat’, een begrip inmiddels in heel Brabant want ze zijn in 2020 tot beste brasserie verkozen!

Recreatiepark Pukkemuk

Je dag kan niet stuk als peuter-kleuter-zijnde bij Pukkemuk. Hier kan echt heel veel! Een groot park met dikke pret voor kleintjes (en ook voor grotere kinderen trouwens). Elke dag open van 10.00 tot 18.00, 7 dagen per week. Naast heel veel speelplezier binnen en buiten is er ook een dierenpark. Helemaal lekker zijn hun pannekoeken, enne je kan er ook gewoon kamperen! Ga jij snel jouw ticket reserveren?

Adres: Vaartweg 192 A, Dongen

Speelland de Beekse Bergen

Een uitje waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Spelen met water en zand tot de vele speeltoestellen, een mini golfbaan, vele glijbanen, trampolines, avontureneiland en nog veel meer! Je betaalt ongeveer aan 9,00 tickets p.p (online bestellen is goedkoper). Kinderen tot 3 jaar zijn gratis.

Speelland Beekse Bergen

Bloemenboerderij de Langedam te Waspik

Bossen prachtige bloemen pluk je de hele zomer op bloemenboerderij de Langedam in Waspik. Een echt familiebedrijf wat zich met hart en ziel inzet voor de bloemenboerderij. Er zijn ook workshops te volgen en geniet na het plukken nog van een drankje met iets lekkers erbij of een ijsje. Er is ook te reserveren voor overnachtingen in hun B&B.

Meer pluktuinen bezoeken in Brabant? Daar lees je over in dit blog over pluktuinen.

In dit blog staan affiliate linkjes. Wanneer je iets besteld via deze linkjes ontvang ik daar een klein procent commissie over. Je betaalt niets extra maar helpt mij deze site te onderhouden

 

 

 

Reacties uitgeschakeld voor 6 x erop uit in Brabant in de zomervakantie