Kids blog

Het licht zien

Over ongeveer 6 maanden zullen we -bij leven en welzijn- een nieuw gezinslid verwelkomen.
Ik had het een tijdje uitgesteld vanwege de hevige misselijkheid maar nu beginnen mijn handen toch wel te jeuken: aan de slag met de babykamer! Het geslacht weten we -hopelijk- over ongeveer 2 weken met de 16 weken echo. We zijn uiteraard erg benieuwd maar waren ook al van plan om het kamertje niet uitgesproken blauw of roze in te gaan richten.

En waar begin je dan mee? De basis natuurlijk! De vloer is wit (laminaat) en de muren zijn vooralsnog ook wit. Mocht het een klein meisje worden dan ligt er nog een prachtig (oud roze, dat moet kunnen) vloerkleed te wachten van Louis de Poortere. Mocht het een klein jongetje worden dan zie ik veel hout voor me, groen, okergeel en mistig blauw (is dat een kleur? Ik vind van wel). En dan heb je de basis als in op de vloer en de muren. Maar dan heb je het nog het licht.

MisterDesign heeft ontzettend veel keus voor toffe (kinder)lampen voor de baby en/of kinderkamer. Zelf ben ik ook fan van lampen die niet per se voor de kinderkamer zijn ontworpen. Daardoor hebben ze vaak juist een stoerdere look. Hieronder vind je mijn favorieten.

 

Deze lamp van Ferm Living, is geen kinderlamp maar de Socket High Hanglamp vind ik erg mooi om zijn pure eenvoud. Als je kiest voor warm licht is het voor iedereen in de kamer een aangename lamp. Ferm Living is een merk wat naast de eigen collectie zich ook richt op kids. Je kunt ook kiezen voor een wandlamp, bijvoorbeeld in de vorm van een boom. Ook erg tof om daar de aandacht op te vestigen en dat zal vast zeker gaandeweg in de smaak gaan vallen bij de nieuwe beeb. En dan hebben we nog de bekende Nijntje lampen in verschillende groottes. Nijntje is hier toch wel echt enorm populair (naast Dribbel en Bumba, die laatste betreur ik). Nijntje zou dan ook eigenlijk niet mogen ontbreken en ook dit merk is te vinden bij MisterDesign. Je vindt alle Kinderlampen op een overzichtelijke pagina bij MisterDesign zodat je op je gemak kunt bekijken wat jullie wel of niet mooi vinden. Ten slotte nog het merk van de levensgrote Nijntje lampen die je heel stijlvol neer kunt zetten. Ik was tot voor kort niet bekend met dit merk (wel met de Nijntje lampen natuurlijk) maar het is het merk

Mr Maria en ook de designer heet zo. Poeh, dat wordt nog lastig kiezen straks! Ik neig heel erg naar mijn eerste keus maar een wandlamp is ook wel erg stoer.

Welke zou jij kiezen en waarom?