Kids blog

Uitjes tips voor de herfstvakantie 2023

Wat te doen in de herfstvakantie 2023 met kinderen in provincie Noord-Brabant? In dit blog leuke uitjes tips en nog een aantal ideetjes om zelf aan de slag te gaan thuis. 

Vandaag is het heerlijk zonnig weer, helaas zit ik wel thuis door mijn zieke dochter. Niets aan te doen. Er zijn spelletjes gespeeld, filmpjes gekeken, de hond even kort uitgelaten, de mooiste tekeningen zijn gemaakt en ondertussen fikst onze aannemer de toilet renovatie.

Uitjes herfstvakantie 2023

Maar goed, ik had me dit fijne weekje wel iets anders voorgesteld. Daarom begin ik maar eerst met een aantal budgetvriendelijke uitjes voor de herfstvakantie te noemen. Regio Noord-Brabant.

 1. Spelen buiten en binnen bij restaurant het Genieten, te Drunen (nabij de Loonse en Drunense Duinen). Een kleine binnenspeeltuin binnen, een grote buiten-water speeltuin buiten en je mini kan ook nog een rondje met een landrover. Stoer! Je betaalt geen entree, enkel de drankjes/hapjes e.d die je op het terras nuttigt. Je betaalt wel iets van entree voor de landrover ritjes.
 2. Kinderboerderij de Kromme Akker te Geertruidenberg, speeltuin en dieren. Toegang is gratis.
 3. Heerlijk wandelen, bewonderen en bezichtigen op Natuurpoort de Peel, op de grens van Brabant en Limburg. Picknickmand mee en gaan!
 4. Film en theater programma herfstvakantie in de Verkadefabriek, te Den Bosch
 5. De uitvindfabriek in Breda
 6. Reptielenhuis De Aarde in Breda (ook erg leuk voor kinderfeestjes!)
 7. Vogelvoerkoekjes in combinatie met een kids borrel in Best

In de herfstvakantie thuis doen

Misschien heb je geen budget voor herfstvakantie uitjes 2023 . Dan zijn onderstaande creatieve ideetjes wellicht ook iets voor jou:

 • Knutselen met herfstbladeren en andere herfst schatten. Ga samen het bos of park in en ga aan de slag met de gevonden natuur schatten. Op pinterest staan er genoeg variaties.
 • Stenen beschilderen en deze op wandelroutes achterlaten.
 • Speeltuinen af in omliggende dorpen of plaatsen. Altijd leuk, en weer eens wat anders qua omgeving.
 • Kant-en-klaar pizza deeg versieren met ‘herfst’ thema aan groente. Smullen!

(tekst loopt verder onder foto)

 • een schemering wandeling houden, spannend en leuk! Zie jij de vleermuizen al? En heb je je zaklamp bij je?
 • Halloween sla ik over want ik vier geen feest van dood. Ik vind het wel tof om een pompoen een lachend en vriendelijk gezicht te geven. Lichtjesslinger erin en wauw! Knus!
 • Ook een leuke knutsel is bloemblaadjes drogen in de pers en deze dan later op een glazen pot plakken, dan krijg je dit leuke lantaarntje:

Ik hoop dat je zo genoeg inspiratie hebt voor leuke uitjes herfstvakantie 2023. Wil je meer leuke kids tips lezen? Ga dan naar kidsblog

 

Reacties uitgeschakeld voor Uitjes tips voor de herfstvakantie 2023