Lifestyle,  Zero Waste Leven

5 x Duurzaam omgaan met water

Het is heet, droog, warm, niet te doen voor deze roodharige vrouw. Tussen 12-16u ben ik amper buiten te vinden. De planten vallen nog net niet flauw van de hitte en we moeten iedere dag naar de volkstuin om water te geven. In dit blog geef ik tips om water te besparen want het blijft flink heet de komende tijd en dat kan wat problemen opleveren. 

Waterschap bedrijven, brandweer en waterleiding bedrijven deden al een oproep: wees zuinig met water. Ga niet in bad, sproei de tuin niet (haast onmogelijk) en pas op met brand. Maar hoe maak je nou handig hergebruik van water? De zorg is namelijk dat de waterdruk te weinig wordt en we bruin water krijgen.

  1. Vang (koud/lauw) water op in een emmer als je staat te douchen en gebruik dit water voor de tuin. Je zult verrast zijn hoeveel water je nog opvangt!

Ons waterverbruik is met 40 procent verdubbeld. Deze hitte houdt nog wel even aan, niet zo gek dus om wat meer op te letten!

2. Ga niet in bad, is ook een tip. Fender gaat normaal gesproken 3 keer in de week in badje. Nu twee keertjes minder. De andere keren doen we gewoon ouderwets met een paar washandjes. Voor grotere kindjes zou dit ook kunnen maar voor het makkelijke kun je natuurlijk ook samen met je kleuter douchen. Scheelt ook nog eens energie bij warm douchen.

3. Heerlijk, een zwembadje buiten. Voor jezelf of voor de kinderen: ik snap dat volkomen. Maar, verversen kun je best een keertje laten. Tenzij je kleintje in het bad gepoept heeft…

4.Het gras is toch al geel, dus laat het sproeien even zitten. Geef enkel de planten die het hard nodig hebben, water. Of planten in pot, die leggen heel snel het loodje.

5. Vang in de keuken ook het water op als je de kraan gebruikt voor bijv. het wassen van groente. Hergebruik deze voor in de tuin of vries het in, dit kun je later weer gebruiken.

Heb jij nog een goede tip? Laat het weten in de reacties!