Lifestyle,  Zero Waste Leven

Bamboe tandenborstels

Elke kleine stap die je maakt richting duurzaamheid, is er eentje in de goede richting. Daar ben ik van overtuigd, en jullie? Sinds een tijdje poets ik mijn gebit met een tandenborstel van bamboe. Voor Lewis kocht ik ook een kinderversie ervan. En voor zijn babybroertje ligt er straks ook eentje te wachten. Want met bamboe tandenborstels poetsen is een heel goed alternatief voor de plastic variant.

Poetsen met bamboe tandenborstels

Wat is er zo goed aan bamboe? Bamboe is net als (biologisch) katoen een duurzame grondstof. De bamboe plant heeft geen pesticiden nodig om gezond te blijven. Op die manier is de bamboe een gezonde plant, en dat is super. Bamboe groeit supersnel en heeft enkel zonlicht nodig. In Nederland is het dus ook te kweken. En dat betekent: minder CO2 uitstoot, want als we tandenborstels kunnen produceren in eigen land is er minder logistiek vervoer nodig! Winning!

De bamboe tandenborstel poetst fijn, vind ik. Ook van Lewis krijg ik geen klachten. Het is een zachte tandenborstel. De borstel zelf is van nylon en BPA vrij. De tandenborstel is biologisch afbreekbaar. Iets wat plastic niet is. De tandenborstel die je hier ziet is van het merk Humble Brush, en voor elke tandenborstel die HB verkoopt, doneren ze een bedrag naar mensen in nood via hun eigen fonds. Dubbel zo fijn dus!

Waar koop je bamboe tandenborstels?

Ik heb onze tandenborstels gekocht bij Greenjump. Ze kosten 4,95 per stuk en gaan net zo lang mee als plastic tandenborstels. Wil je meer kleine stapjes zetten naar een duurzamere wereld voor jezelf en je kind(eren)? Lees dan hier eens over wasbare luiers en de betere billendoekjes. Samen zorgen al die stapjes voor een groot verschil!

Dit bericht verscheen eerder op The Baby Project.