Lifestyle

Duurzaam notitieboek van steenpapier

Een notitieboek wat je eindeloos door kunt gebruiken, wie wilt dat nou niet? Ik mocht een product uitkiezen bij MOYU, dit bedrijf heeft het meest duurzame notitieboek ooit ontwikkeld. Ik moet zeggen, ik was wat sceptisch! Maar nu het een paar weken gebruikt te hebben, ben ik razend enthousiast. Lees snel verder!

Vele notitieboekjes slingeren hier door het huis. Ik hou van schrijven,van pennen, krassen en strepen, afvinken en krullen. De achterkant van een envelop, een kladblokje van de supermarkt of een ander leeg blaadje: alles wordt hier volgeschreven. Ook digitaal heb ik zo mijn notities. Kortom, notities genoeg!

Uitwisbaar duurzaam notitieboek van steenpapier

Allemaal leuk en aardig die vele kladjes, maar wat pas echt ontbossing en papierverspilling gaat is een uitwisbaar notitieboek. Misschien ken je die al wel? MOYU vertelt zelf bij hun missie:

Helaas heeft onze natuur het niet makkelijk en worden er elke minuut 40 voetbalvelden aan bomen gekapt. Wij vinden dat de vernietiging van deze belangrijke natuur moet stoppen.

Daarom planten wij, in samenwerking met Trees for Kenya, per aangeschaft MOYU boekje een boom. Zo creëren we nieuwe ecosystemen en dragen we bij aan de community in Kenya! (Bron: Moyu Missie)

Steenpapier is duurzaam omdat er geen hout en water nodig is voor het productieproces. Het boekje vol schrijven is simpel, dit is hoe het werkt: met de speciale bijgeleverde pennen schrijf je je notities op. Het droogt ontzettend snel! Daarna digitaliseer je je notities. Vervolgens maak je het bijgeleverde doekje (wat lijkt op een brillendoekje!) een beetje nat en wis je je geschreven woorden uit. En zo kun je dit eindeloos herhalen!

Testen in de praktijk!

Ik dacht altijd dat dit soort boekjes in de praktijk nooit echt werkten. Toch gooit dit boekje van steenpapier hoge ogen! Ik ben echt fan geworden en gebruik het boekje dagelijks voor al mijn gedachtenspinsels, to do’s en andere lijstjes. Het doekje werkt super en hoef je ook uiteraard niet kleddernat te maken. De inkt droogt super snel en volgens de website is het boekje tot 500 x te herschrijven te gebruiken. En, groen nieuws: met elke aankoop wordt er een boom geplant!

Ook benieuwd naar andere duurzame notitieboeken? Lees het hier!

Ik ben fan!

 

Dit artikel is een samenwerking.

Reacties uitgeschakeld voor Duurzaam notitieboek van steenpapier