Handgemaakte sieraden
Lifestyle

Duurzame handgemaakte sieraden: upcycled vintage

Bij Kluttery vind je sieraden met een missie. Handgemaakte sieraden van natuurlijke kralen en vintage materiaal, een prachtig tegengeluid op massaproductie. Zo richting de feestdagen een duurzaam cadeau! Ik mocht een armband reviewen. 

De missie van Evi, de bedenker en ontwerper van Kluttery is simpel: positiviteit verspreiden. Dit doet zij door aan ieder sluiting een gele keramieken smiley bedel toe te voegen. Je kunt terecht voor handgemaakte sieraden in haar webshop. Daar verkoopt zij armbanden, brillenkoorden en kettingen gemaakt van natuurlijke materialen of preloved kralen. Want er is al zoveel massaproductie! ‘Jij verdient iets unieks’ is dan ook het eerste wat je leest op de home pagina.

Handgemaakte sieraden

Evi maakt de sieraden van vintage kralen uit preloved sieraden maar ook van half edelstenen materiaal en zoetwaterparels. De duurzame gedachtegang hierachter vind ik persoonlijk erg mooi. Zelf koop ik heel bewust alleen nog maar tweedehands of vintage sieraden dus het concept van Kluttery past hier heel mooi bij. De goudkleurige kralen armband werd geleverd in een klein minimalistisch doosje. Dit armbandje is gemaakt van meerdere natuurlijke strengen van een vintage ketting. Echt upcycled dus. Ik koos voor deze ‘Ginger’ armband omdat ik zelf een roodharige ben dus ik kon de match daarin wel waarderen. De kleine paarse balletjes tussen de steentjes vind ik erg hip.

(Tekst loopt verder foto’s ) 

Kralen armband

Naast armbanden kun je ook in de shop terecht voor kettingen en brillenkoorden. Ook kan je je initialen toevoegen aan de kettingen. Door de verschillende kleuren en stijlen is er voor ieder wel wat wils qua smaak!

Positief en eerlijk verhaal

Evi heeft niet voor niets een positieve missie. Ze heeft zelf een burn-out gehad en kon dus wel positieve vibes gebruiken! Ze begon met het zelf maken van sieraden waarvan het materiaal tweedehands was. Zo ontstond de webshop uiteindelijk. Leuk detail: kluttery is afgeleid van het Engelse woord ‘clutter‘, dat rommel betekent.

Daarnaast het duurzame en eerlijke aspect. Een eerlijke prijs voor de inspanningen, een duurzame missie om de ecologische voetafdruk te verminderen. Je betaalt bij Kluttery een eerlijke prijs voor ambacht en inzet. Met deze duurzame aanpak beoogt Kluttery niet alleen klanttevredenheid te garanderen, maar ook een positieve impact te hebben op de planeet.

Dit artikel betreft een samenwerking. Wil je ook samenwerken? Neem dan contact op met Thuis bij Stella. 

 

 

Reacties uitgeschakeld voor Duurzame handgemaakte sieraden: upcycled vintage