Lifestyle

Kopje koffie dan maar?

Of ik altijd kies voor een duurzame oplossing? Nou nee. Er zijn werkelijk waar zaken waar ik absoluut geen concessie voor maak. Koffie, is er zo’n eentje. Ik vind het heel knap dat anderen het geduld kunnen opbrengen om naast een slow coffee kan te zitten, wachtend en smachtend naar hun bakkie pleur. Voor mij, chronisch moe (ik bedoel, moeder)  kan er niks tegen een lekkere koffie op. En daarin ben ik dus best gemakzuchtig.

Het was natuurlijk allemaal een stuk Pinterestwaardiger en ‘zero waste’ en zo geweest als ik had gekozen voor de slow coffee. Maar mensen, ik ben ook niet perfect en daar ambieer ik ook niet naar. Dus denk je nu ‘hu hu Stella, dat is toch niet duurzaam?’ Dat klopt. Vandaag geen link naar duurzaamheid. Gewoon een lekkere, leuke en makkelijke keuze! Want koffie is leven. Vooral wanneer de baby nog geregeld voor roomservice tingelt s’nachts. Wallen tot aan mijn tenen, iedere dag weer kiezen voor de anti-loeder look. You feel me. Eerst hadden we een espressomachine (met echte bonen! Gemalen in de oude koffiemolen, op de kop getikt op een rommelmarkt. Dan vervolgens de koffie zetten, melk stomen enzovoort. Reuze leuk allemaal maar als ik dan eens een latte macchiato wilde zetten was ik zo vijftien minuten verder. En je snapt, dat. Is. Te. Lang. Voor deze verslaafde. Want hee hallo, spreek me s’morgens niet voor 9.00 aan als ik geen koffie op heb. Dat is gewoon het beste voor iedereen zullen we maar zeggen.

Gemak dient de mens

De espressomachine had ook zijn beste tijd genoten en verhuisde naar Amstelveen (mijn zusje, die er wel heil in zag). Even dacht ik het wel met een ouderwets koffiezetapparaat te redden, met koffiefilters en al. Maar man man man, dat is toch wel zeg maar 100 niveaus lager in de koffiehemel en voor deze coffeeadicct dus echt geen optie. Investeren in een melkschuimer dan maar? Nee, gemak dient de mens dus als je dan voor koffie kiest doe het dan ook goed.

Capsulemachine met Dolce Gusto

Dus koos ik deze capsule machine. Met smaakjes. Smaakjes zijn magisch. Ik houd van smaakjes, ik kan wel 30 verschillende uitkiezen. Dat is dan wel weer prijzig maar ik verbaas misschien iedereen er mee dat ik maar twee kopjes per dag nuttig. Meer als voldoende. Zo’n beetje tussen het werken door en ja die ochtenden mensen, dan leef ik weer op en kan ik er weer ’tegen’on’. En ik kan onze visite, aanloop, buren, vriendinnen en vreemdelingen voorzien van een lekker kopje koffie! Met de nadruk op lekker. Dan wil het oog ook nog wat. Het is een mooi design en het steekt ook nog eens handig in elkaar. Zo kun je zelf goed de inhoud bepalen van je bakkie pleur. Je kunt kiezen voor koud of warm door eenvoudig de schakelen naar links of recht te duwen. In 3 simpele stappen heb je je koffie gezet en daarmee is ook nog eens je leven gered. Ik bedoel maar. Koffie for life folks. Enne, helemaal milieuonvriendelijk hoeft niet wat je kunt ook kiezen voor hervulbare capsules. (ik niet, want ik ben op koffiegebied heel gemakzuchtig maar dat weet je inmiddels nu wel). Je kunt de lege cups bij het plastic gooien maar ook gebruiken als knutselmateriaal of stekbakje. Wil je wel voor een uitgebreide machine gaan, kijk dan eens bij de koffie en espresso afdeling van OTTO. We hebben de machine nu ongeveer een week in gebruik en zijn DIK tevreden!