Lifestyle,  Zero Waste Leven

Lachend de was doen met Seepje

Kennen jullie Seepje al? Ik tot voor kort niet! Ik kwam dit merk op het spoor omdat ik zelf wasmiddel had gemaakt. Ja, zelf ja. Toch vond ik dat niet zo lekker ruiken, daarin ben ik dan weer te verwend denk ik. Zo’n heerlijke frisse geur aan je schone wasgoed, je kent het vast wel! ​

Biologisch wasmiddel

En zo kwam ik bij Seepje terecht: 100% biologisch wasmiddel. Je kunt kiezen voor de vloeibare variant of voor de wasschillen. Wasschillen gebruiken ze in Nepal al jaren! Dit zijn vruchten van de zeepnotenboom. Deze schillen staan bij aanraking met water een natuurlijke zeep af en zo wordt de was schoon. Druppel daarbij biologische etherische olie en je was ruikt heerlijk fris! Ik koos hier voor ‘Ochtend in het bos’, een heerlijke dennengeur maar er zijn meerdere geuren te kiezen. Ook zijn de wasschillen meerdere keren te gebruiken. En daarna gewoon in de groene bak of in de tuin deponeren! Duurzaam toch?

Maatschappelijke betrokkenheid

En niet alleen daarin is Seepje goed bezig. Ook wordt de verpakking gemaakt door mensen van de sociale werkplaats, krijgen de schillenboeren in Nepal een eerlijke prijs en wassen we zo met elkaar de wereld schoner en mooier. Hier kun je meer lezen over hun schone missie!

Maar dan nu het gebruik! Vanochtend een wasje gedraaid. Door de simpele stappen achterop de verpakking kan er echt niets fout gaan. Met dit weer was de was zo droog en mmm….ruikt goed! Lachend de was doen: jazeker!

Deze blog is in samenwerking geschreven met Seepje. Ik schrijf graag over producten die mijn persoonlijke keus en stijl passen. Ook samenwerken? Neem contact op via liefsvanstella@gmail.com