Wonen

Artemide

Licht heeft een grote invloed op het inrichten van een woonruimte. Zoveel wist ik nog wel. Onze woonkamer alleen al telt 8 lampen! Het is heel belangrijk om de juiste lampen te kiezen, zo ontstaat er een mooi evenwicht. Want wat wil je: sfeerverlichting of accentverlichting? Of toch maar diffuus licht? Je hebt ze alle drie nodig. Hier een blog waarin we dat licht even gaan opsteken. Over licht dus. 

​Sfeerverlichting: een gezellige, niet al te overheersende lichtbron die ervoor zorgt dat de ruimte redelijk verlicht is. Wanden, vloeren en plafonds worden als reflecterend oppervlakte gebruikt.
Accentverlichting: dat lampje wat je nodig hebt om de krant te lezen. Het heeft een functie: je ‘ontvangt’ het licht direct op de plek waar je het hebben wil. Maar ook om iets uit te lichten, bijv. een werk wat aan de muur hangt.
Diffuus licht: het licht wordt naar alle kanten verspreid. Handig, bijv. in het toilet of gang.

Shine a light! Nou echt wel, weet je hoe lastig het is om verlichting optimaal tot zijn recht te laten komen? En om alles bij elkaar te laten passen? Persoonlijk gezien heb ik wel wat woonwensen op dat vlak.

Tot zover deze saaie theorieles. Het oog wil ook wat tenslotte. Als interieurliefhebber weet ik dat als geen ander. Overigens, dat wil niet zeggen dat er hier in huis alleen maar mooie lampen hangen. Was het maar zo! Maar helaas. Ook hier hangt een mix aan goedkope meuk en prachtig spul. Zoek je ook een mooie design lamp voor in huis? MisterDesign heeft ruime keus. Zo verkopen zij onder andere een brede collectie aan designlampen van het Italiaanse merk Artemide.

artemide lampen

Deze Tolomeo Micro Artemide lamp is voor op tafel. Een accentverlichting dus. Reuze handig als je vaak aan tafel werkt zoals ik is goed licht enorm belangrijk. Ik zit vaak tot aan de late uurtjes door te werken, dat heb je nu eenmaal met een eigen bedrijf. Dit verfijnde ontwerp die in meerdere kleuren beschikbaar is kun je vinden bij Design Tafellampen Handig, er staat een top met populaire lampen, Tolomeo Micro is er daar één van. En terecht! De lamp is in meerdere, vrolijke, kleuren beschikbaar. De lamp is energiezuinig (en dus duurzaam!) en heeft een goede lichtopbrengst. Ook heeft MisterDesign een brede collectie aan Design Hanglampen.

Artemide is een Italiaans merk en heeft al meerdere prijzen gewonnen.

Welke lamp is jouw favoriet? Ik zet de Tolomeo bovenaan mijn lijstje! Nog even door sparen dus…

artemide lamp