TEAmwork tea
Lifestyle

Smakelijke thee met een goed verhaal: dat is TEAmwork tea

Of ik een pakketje thee wilde uitproberen? Ja natuurlijk! Ik ben zowel een koffie als theeleut en thee met een goed, eerlijk verhaal vind ik nog beter smaken. In dit blog lees je mijn eerlijke review over de thee van TEAmwork Tea. 

Van thee kun je van alles vinden. En dan bedoel ik met name, de hele keten. Om maar wat punten op te noemen: het oneerlijke loon wat plukkers krijgen, gebleekte theezakjes (BAH) en het verschil in kwaliteit van thee. Een hoop goedkope thee wordt opgeleukt met allerlei kunstmatige grondstoffen, en daardoor krijg je laagwaardig aanbod.

Thee met een eerlijk verhaal

Wist je dat een thee plukker gemiddeld 1,5 tot 2 uur bezig is om genoeg blaadjes te plukken voor 1 kilo thee zoals die op de theeveiling wordt aangeboden? Wow! De lage prijzen en kwaliteiten zijn een terugkerend probleem in de theeproductie, waardoor de meeste theeboeren en -plukkers in Azië in armoede leven. En armoede zorgt weer voor een hoop andere problemen. Het is dus erg belangrijk om eerlijke thee te kopen. Dat is de tea van TEAmwork Tea. Zoals de naam al doet vermoeden, gaan zij een eerlijke samenwerking aan met hun plukkers. Zij krijgen eerlijk (Fairtrade keurmerk aanwezig) betaald. De thee is biologisch, de piramide zakjes zijn plastic vrij en mogen op de composthoop.

(Tekst loopt verder onder de afbeeldingen)

TEAmwork tea

Biologisch en eerlijk thee abonnement

En dat proef je! Mmm, ik koos voor de Warm & spicy mix, de geur komt je tegemoet. Zwarte thee met gember, kaneel en kardemom. Deze thee verwarmt je letterlijk. Je kunt bij TEAmwork kiezen voor een proefpakketje voor nog geen 6,00 euro. Of ga gelijk voor een abonnement. Dan krijg je verschillende samen te stellen pakketten thuis gestuurd. Thee, met een eerlijk verhaal. Hiermee draag jij bij aan een eerlijke keten, betere kwaliteit en een fair loon voor de plukkers. Goede kwaliteitsthee wordt namelijk niet machinaal geoogst maar met de hand geplukt.

Je kunt ook je maandelijkse bestelling makkelijk aanpassen, pauzeren of stopzetten. Op de verpakking staat duidelijk welke thee specerijen je hebt.Ik heb heerlijk genoten van mijn kopjes thee. De kamille thee kalmeert ook de darmen, past helemaal bij mijn natuurlijke EHBO trommel blog.

Ik zou zeggen, kopje thee dan maar?

(Dit blog artikel is in samenwerking met TEAmwork Tea. Wil je ook mijn eerlijke mening over jouw product? Stuur dan een mail naar liefsvanstella@gmail.com)

teamwork tea

Reacties uitgeschakeld voor Smakelijke thee met een goed verhaal: dat is TEAmwork tea