Refurbished Iphpne
Lifestyle

Upgrade je oude toestel eenvoudig

Vroeger was het heel normaal om eens per 12 of 24 maanden een nieuw toestel te nemen. Het toestel kon je dan eenvoudig afsluiten bij het vernieuwen van je abonnement. Het is steeds minder normaal om in zo korte termijn een nieuw toestel te nemen, steeds meer mensen begrijpen namelijk heel goed dat je zo toestel niet “krijgt”, maar simpelweg financiert. Dit is de reden dat Sim-only abonnementen steeds meer aandeel winnen en steeds vaker een toestel zonder abonnement wordt gekocht. Op die manier krijg je ook geen BKR-registratie.

Waarom niet meer elk jaar een nieuw toestel?

Het is ook allesbehalve duurzaam om elk jaar een nieuw toestel te nemen. Daarnaast is het ook niet meer nodig om op zo korte termijn weer een nieuw toestel te nemen, de verschillen tussen de nieuwste modellen zijn namelijk zo klein dat je op jaarbasis maar weinig merkt van de verschillen tussen een toestel. Daarnaast zijn de prijzen van een toestel steeds hoger, kijk je naar de afschrijvingskosten per jaar dan zie je dat deze met de jaren toenemen en helemaal wanneer je niets met je oude toestel doet en deze weer in de keukenlade legt als reservetoestel.

Oude toestel inruilen en bijbetalen voor een nieuwe of refurbished

Als je wat duurzamer bezig wilt zijn en vooral ook geld wilt besparen is het tegenwoordig mogelijk om je oude toestel te verkopen. Zo kan je jouw iPhone verkopen en samen met een bijbetaling een nieuwe ontvangen. Dit wordt door heel veel grote bedrijven gedaan, zo is het bijvoorbeeld mogelijk om dit bij Apple te doen maar ook bij een Coolblue, MediaMarkt of Fixje. Bij Fixje kan je na het inleveren van je oude toestel direct een refurbished iPhone aanschaffen, dan ben je extra duurzaam bezig en je bespaart nog meer geld.

Waarom kiezen voor een refurbished iPhone?

Waarom zou je voor een refurbished iPhone kiezen als je ook voor een nieuw toestel kunt kiezen? De grootste reden is natuurlijk de enorme prijsbesparing wanneer je voor refurbished kiest. Zo bespaar je tegenwoordig op een iPhone 13 al meer dan 200 euro vergeleken met de originele Apple-introductieprijs. Deze originele prijs lag met een prijs van 909 euro meer dan 200 euro hoger boven op de huidige refurbished iPhone prijzen, deze liggen momenteel onder de 700 euro. En zijn deze refurbished toestellen te vertrouwen? Ik denk van wel. Er wordt namelijk bij de meeste bedrijven 2 jaar garantie gegeven en er is
zelfs een keurmerk in het leven geroepen die de kwaliteit garandeert: Hét Keurmerk Refurbished, welke wordt gegarandeerd door Techniek Nederland.

Heb je wel eens een refurbished iPhone gekocht en je oude iPhone ingeruild? We zijn
enorm benieuwd hoe je de kwaliteit van deze toestellen hebt ervaren en of je het kopen van een refurbished iPhone zal aanbevelen. Natuurlijk zijn we ook benieuwd hoe je het inruilproces van je oude iPhone hebt ervaren.