Lifestyle

WIN: boek Dit Is Een Goede Gids (winactie gesloten)

‘Waar komt dat toffe t-shirt vandaan?’ 

‘Van de Zeeman’ 

Kak, die staat op mijn zwarte lijst! 

Sinds ik Dit Is Een Goede Gids in huis heb, ben ik veel bewuster gaan leven. Ik probeer op allerlei mogelijke manieren kleine stapjes te zetten om duurzamer te leven. Ik merk en lees ook om mij heen dat andere bloggers -en mensen in het algemeen- bewuster zijn gaan leven. Goedkope kleding weren is voor mij zo’n stap. Ik koop voor de jongens al minstens 1,5 jaar inmiddels niet meer bij ketens als Zeeman, Action, ZARA. Ook al ziet het er nog zo leuk uit en is de prijs spotgoedkoop, iemand anders aan de andere kant van de aardkloot betaalt de prijs. Kleding kan niet goedkoop zijn, punt. Dat heb ik onder andere geleerd uit dit boek.

Ik eet ook al een flinke tijd geen vlees meer en ik mis het niet. Ook vanuit duurzaam oogpunt en vanwege dierenwelzijn. Ik ben nu begonnen met zuivel te skippen, ik ben er nog lang niet maar ik weet dat ik er kom. En waarom ik mezelf dit opleg? Zo zie ik het dus niet! Ik vind duurzaam leven en duurzaamheid ontzettend belangrijk en probeer vanuit nieuwe oogpunten mijn steentje bij te dragen. Honestly, ik zou willen dat iedereen mee deed haha! Daarom geef ik op eigen kosten dit boek weg. Life is best to be shared!

Het is heus niet lastig om duurzamer te leven, dit boek is echt een goede hulp daarbij. Ik houd voor mezelf een document bij waarin ik per thema opschrijf wat een klein stapje kan zijn. Boodschappen doen gaat ook anders, zo maak ik gebruik van stoffen zakjes en tasjes die mijn buurvrouw voor me naaide. Op het gebied van kleding heb ik me voorgenomen om als ik iets nodig heb, dit tweedehands te scoren. 90% van mijn kledingkast is tweedehands, en zo ook van de jongens. Het komt via familie, van beurzen, marktplaats of de kringloop. Alles wat je ongeveer wilt hebben om jezelf mee te kleden kun je op een veel duurzamere manier inkopen. Je denkt meer na over je aankoop en laat met je nieuwe duurzame aankoop zien dat je degene die eraan gewerkt heeft, waardeert. Je betaalt de echte prijs. Een tientje voor een jas van de Primark is een lachertje. Daar verdient die vader die veel te veel werkuren in die dag had zitten, in India, niks aan. Een schijntje. Waarom willen we dat voor onszelf niet maar voor een ander wel? Vaak hebben we het geeneens door. En nu ik ervan weet, ga ik het anders doen. Want kennis is macht tenslotte.

Genoeg gepraat! Wil je meer leren over allerlei thema’s op het gebied van duurzaamheid? Dan is dit boek een MUST! Vol kennis, feiten, onderzoeken, interviews en lange lijsten met adressen. Aan elk hoofdstuk is ook een stuk voor kinderen gekoppeld. Een onmisbaar boek!

Hoe kun je meedoen? Simpel: volg Thuis bij Stella op Instagram, tag 2 vrienden onder deze post. Voor extra winkans plaats je een foto van jouw ‘ duurzame stap’  (denk aan, je bamboe tandenborstel of je zero-waste manier van boodschappen doen of noem maar op) op Instagram of Facebook en tag je Thuis bij Stella in je post. Zorg dat je account op openbaar staat en de tag juist is, anders krijg ik er geen melding van! De winactie loopt tot 15 juni. De loting gaat via een online systeem voor een eerlijke loting en je krijgt het boek direct opgestuurd.

Succes!

For the record: dit bericht is niet gesponsord. Maar ik vind winacties wel heel leuk! Want sharing is caring. Dus ben jij een bedrijf en wil jij ook een winactie regelen? Mail me dan op liefsvanstella@gmail.com voor de voorwaarden!

 

De winnaar is bekend gemaakt via mijn stories op IG, op vrijdag 15 juni.