Zero Waste Leven

Makkelijke apple crumble van melige appels

Fruit wat zacht word of appels die bruine plekjes krijgen: wat moet je er mee? Deze apple crumble is uitermate geschikt voor een snel toetje of een warm ontbijt! Met niet al teveel suikers, goed te combineren met kwark of yoghurt. En je hoeft niets weg te gooien op deze manier.

Recept:

Snijdt 2 grote appels (peren kan ook) in kleine stukjes en vul daar een ingevette ovenschaal mee. Strooi er kaneel over en naar behoefte suiker. Ik gebruikte hier kokosbloesemsuiker (niet geraffineerd, wel nog steeds suiker). Kneed 100 gram margarine met 140 gram bloem en naar behoefte suiker (75 gram) tot een kruimelig deeg. Strooi dit over de appelstukjes. Zet de oven op 175 graden en zet de schaal erin. De crumble is klaar als het deeg bruin is geworden. Eet smakelijk!  Natuurlijk kun je ook voor plantaardige zuivel gaan.
Dit recept is in elk seizoen geschikt maar zo in de winter, de koude deprimerende dagen toch wel een fijn toetje! Ik zie erg uit naar de lente, de tuin is me te grauw en dan voel ik me ook algauw wat ‘down’. Erg toe aan zon, lente bolletjes en weer in de moestuin aan de slag kunnen!