Wonen

3 tips voor een duurzaam industrieel interieur

Duurzaam wonen? Ja graag! Maar kun je dit in iedere stijl wonen toepassen? Ik vind van wel en vandaag ga ik in op een industrieel interieur. Ik geef je in dit blog tips mee hoe je dit zo duurzaam mogelijk in huis kan aanpakken. 

Maak een moodboard

Als eerste ga je natuurlijk eerst bekijken welke kleuren je wilt toevoegen aan je interieur. Industriële kleuren zijn vaak donkere kleuren: mat zwart, tinten donkergroen, grijs maar ook wit, beige, bruin, roest-tinten. Vervolgens kies je de materialen: denk aan hout, metaal, ijzer. Dit kun je goed combineren met zachtere materialen zoals wol, velvet en leer. De combinatie is dan zowel stoer als knus. Een prima match in een industrieel interieur!

Weinig details in een industrieel interieur

Het zit ‘m bij deze woonsmaak niet in de tierenlantijnen, de frutsels en prullen. Less is more. Denk GROOT! Ruw, stoer, zwaar! Bijvoorbeeld industriële tafellampen, die de show stelen. Zoek het niet in details maar laat grote objecten spreken en de sfeer bepalen. Dat is heel erg een kenmerk voor deze woonsmaak. En, maak dan ook duurzame keuzes. Ga je voor een object uit Afrika? Kijk dan naar de keurmerken en of het object ook fair trade gemaakt is. Ook kun je duurzame keuzes maken in de materialen. Plastic en kunststof bijvoorbeeld, horen niet bij een industrieel interieur.

Ga voor sobere accessoires

Ik noemde het al, less is more. Ga voor sobere accessoires of laat persoonlijke eigendommen uitlichten in plaats van allerlei nietszeggende woonaccessoires. Op die manier focus je goed de aandacht op wat je benadrukt wilt hebben. Ook planten doen het goed in deze woonsmaak. In stoere leren potten of manden bijvoorbeeld, maar ook ruwere materialen zoals zeegras passen goed bij een industriële look. Vind je het toch te koel en kil worden? Denk dan bijvoorbeeld aan een warm vloerkleed, hoogpolig of van wol. Dat verzacht de stoere accenten en zo blijft je woonsmaak goed in harmonie.

Ben jij fan van een industrieel interieur en kan je wat met deze tips? Let me know!